Βόλος: Στη φυλακή ο «άπορος» που έτρωγε σε συσσίτια και αγόραζε σπίτια
Στον ανακριτή Βόλου απολογούταν μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης συνοδεία αστυνομικών οι εννέα συλληφθέντες στην ευρεία αστυνομική επιχείρηση το περασμένο Σαββατοκύριακο στον Βόλο, η οποία οδήγησε στην εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων και την κατάσχεση ηρωίνης βάρους 729,26 γραμμαρίων

Μέχρι και τις 9.30 το βράδυ της Πέμπτης είχε εκδοθεί απόφαση προφυλάκισης για τον αρχηγό της 5μελούς εγκληματικής οργάνωσης, 67χρονο Βολιώτη, που ενώ δήλωνε άπορος και σιτιζόταν σε Σπίτι Γαλήνης, ωστόσο προχωρούσε σε αγορές ακινήτων και έκανε ξέπλυμα μαύρου χρήματος για να μη κινεί υποψίες, σύμφωνα με το taxydromos.gr.

Απόφαση προφυλάκισης με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή εκδόθηκε και για τον 65χρονο κάτοικο Αθήνας που κατελήφθη στο μπλόκο στη Λαρίσης το Σάββατο το απόγευμα να μεταφέρει επιμελώς κρυμμένη στον αεραγωγό του ΙΧ του στον Βόλο από περιοχή της Βορείου Ελλάδος ποσότητα ηρωίνης βάρους 560 γραμμαρίων κατ’ εντελή της εν λόγω οργάνωσης.

Οι δύο από τις τρεις γυναίκες, μέλη τη εν λόγω συμμορίας, αποφασίστηκε να αφεθούν ελεύθερες με τους περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου, εμφάνισης στο οικείο αστυνομικό τμήμα και εγγυοδοσίας 5.000 ευρώ, ενώ για την τρίτη συλληφθείσα, την κοινωνική λειτουργό, η εισαγγελέας είχε επιφυλαχθεί και αναμενόταν απόφαση.

Τα μέλη της δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης είχαν απολογηθεί και αναμενόταν να ανακοινωθεί απόφαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του ο 67χρονος αρνήθηκε οποιαδήποτε κατηγορία και ισχυρίστηκε ότι δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση. Είπε πως ήξερε τους συλληφθέντες από παλαιότερα, καθώς στο παρελθόν ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών, όμως από τον Οκτώβριο έχει σταματήσει τη χρήση.

Κάθε κατηγορία αρνήθηκε και ο αρχηγός της δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης, 55χρονος Βολιώτης, ο οποίος υποστηρίζει ότι είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών και προς επίρρωση επικαλείται καταδικαστικές αποφάσεις.

Ωστόσο κάποια από τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων παραδέχτηκαν ότι ενεργούσαν για λογαριασμό του ενός ή του δεύτερου αρχηγού κατά περίπτωση.

Το σύνολο των μελών είπαν ότι τυγχάνουν χρήστες ναρκωτικών και ορισμένοι δήλωσαν θύματα της τοξικοεξάρτησης.

Υπενθυμίζεται ότι το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου προχώρησε στην εξάρθρωση των δύο εγκληματικών οργανώσεων μετά από δύο περίεργες αγορές ακινήτων του 67χρονου.

Δουλεύοντας συστηματικά την υπόθεση οι αστυνομικοί έθεσαν σε πλήρη εφαρμογή την επιχείρηση το Σάββατο με το μπλόκο στη Λαρίσης. Οι συλλήψεις των υπολοίπων ατόμων ήταν θέμα χρόνου. Οι αστυνομικοί έκαναν «ντου» σε δέκα σπίτια και προχώρησαν σε εννέα συλλήψεις.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpa
Μνήμη Παναγιώτη Κοντού
Ο Παναγιώτης Κοντός υπήρξε πτυχιούχος και διδάκτωρ του Ε.Κ.Π.Α. αλλά και επί σαράντα χρόνια ακαδημαϊκός δάσκαλος που το υπηρέτησε πιστά προσφέροντας...
Μνήμη Παναγιώτη Κοντού