Θεσσαλονίκη: Διπλάσια τα σκουπίδια από τα γλέντια των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σχεδόν διπλάσια απορρίμματα απ' ό,τι συνήθως κλήθηκαν να μαζέψουν οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, μετά τα γλέντια που στήθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, εκεί όπου χιλιάδες κάτοικοι και επισκέπτες γιόρτασαν την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

Σύμφωνα με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο, αρμόδιο για θέματα Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου Θεσσαλονίκης, Νίκο Ζεϊμπέκη, τις γιορτινές ημέρες παρατηρείται αύξηση του όγκου των σκουπιδιών και των ανακυκλώσιμων υλικών που συγκεντρώνονται στους κάδους, ιδιαίτερα στις περιοχές Βασιλέως Ηρακλείου, Λαδάδικα, πλατεία Χρηματιστηρίου, Κομνηνών και Καπάνι.

"Κατά μέσο όρο μαζεύουμε 250 τόνους απορριμμάτων από τους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Την παραμονή των Χριστουγέννων και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς η μάζα αυτή ανέβηκε στους 400 τόνους. Και τα σκουπίδια και η ανακύκλωση είναι τουλάχιστον κατά 70% αυξημένα από το καθημερινό πρόγραμμα αποκομιδής" δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ "Πρακτορείο FΜ" ο κ.Ζεϊμπέκης.

Παράλληλα, απέδωσε εύσημα στους εργαζόμενους της υπηρεσίας Καθαριότητας, οι οποίοι πέρασαν τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στους δρόμους, προκειμένου να μπει "τάξη" στην πόλη μετά τα πάρτι, πολλά από αυτά με ψήσιμο κρεάτων, που στήθηκαν έξω από τα εκατοντάδες καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης.

Ο κ.Ζεϊμπέκης εμφανίστηκε αισιόδοξος πως μέσα στο 2020 θα υπάρξει βελτίωση στην εικόνα της καθαριότητας, λέγοντας πως ο στόχος θα επιτευχθεί "μ' έναν καλύτερο προγραμματισμό, με ενίσχυση του στόλου των οχημάτων, με καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών και περισσότερη φροντίδα των γειτονιών".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
«Όχι στα σχολεία πολλών ταχυτήτων» – Αντιδράσεις εκπαιδευτικών στην Άρτα για τις εξετάσεις PISA
Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί Άρτας: «Οι εξετάσεις ενισχύουν τον κοινωνικό ανταγωνισμό»
«Όχι στα σχολεία πολλών ταχυτήτων» – Αντιδράσεις εκπαιδευτικών στην Άρτα για τις εξετάσεις PISA
Τραγωδία στην Ηλιούπολη
Τραγωδία στην Ηλιούπολη: «Η μνήμη της να δίνει ελπίδα» - Η επιθυμία της οικογένειας της 17χρονης
Συγκλονίζει η οικογένεια της 17χρονης στην Ηλιούπολη – Η τελευταία επιθυμία μετά την τραγωδία
Τραγωδία στην Ηλιούπολη: «Η μνήμη της να δίνει ελπίδα» - Η επιθυμία της οικογένειας της 17χρονης