Κοινωνία 0

Ένοπλη επίθεση σε ελληνικό δεξαμενόπλοιο στο Καμερούν- Όμηροι πέντε Έλληνες ναυτικοί

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ένοπλη επίθεση σε Ελληνικό Δ/Ξ πλοίο στο Καμερούν- Ενημέρωση από το υπ. Ναυτιλίας

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το υπό Ελληνική σημαία Δ/Ξ πλοίο ''HAPPY LADY'' Ν.Π. 12183, το οποίο βρίσκονταν αγκυροβολημένο 2 ν.μ από το λιμάνι ''LIMBOH'' στο Καμερούν, δέχθηκε ένοπλη επίθεση με συνέπεια την απαγωγή οκτώ (08), εκ των είκοσι οκτώ (28) μελών του πληρώματος του.

Εξ αυτών οι πέντε (05) είναι Έλληνες υπήκοοι, οι δύο (02) υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας υπήκοος Ουκρανίας, ενώ από το περιστατικό σημειώθηκε τραυματισμός ενός Έλληνα υπηκόου.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος και έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και την διαχειρίστρια εταιρία.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Οι Πανελλαδικές δεν είναι το τέλος του δρόμου

Πριν πεις «βολεμένος» εκπαιδευτικός, δοκίμασε αρχικά να ζήσεις σαν αναπληρωτής

Επίδομα ανεργίας ΔΥΠΑ: Πόσα ένσημα χρειάζονται για να μπείτε στο ταμείο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία