Ρατσιστικές επιθέσεις στον Ασπρόπυργο
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τουλάχιστον 80 μετανάστες δέχθηκαν εξαιρετικά βίαιες επιθέσεις

Για επιθέσεις, ληστεία και επικίνδυνες σωματικές βλάβες με ρατσιστικά χαρακτηριστικά συνελήφθη 20χρονος στον Ασπρόπυργο.

Πρόκειται για γνωστό στις αρχές «νταή» της περιοχής Ασπροπύργου, καθώς και για τις ρατσιστικές του δραστηριότητες, καθώς και στο παρελθόν έχει εμπλακεί σε εκδηλώσεις και επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, από την αστυνομική έρευνα, βάσει της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία και εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης, ο 20χρονος είχε πρωταγωνιστήσει σε δύο επιθέσεις εναντίον Αλβανών, με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, σε μία από τις οποίες μάλιστα, είχε ολόκληρη ομάδα συνεργών.

Συγκεκριμένα:

- Βραδινές ώρες της 10-10-2019 στον Ασπρόπυργο, ο κατηγορούμενος μαζί με ομάδα ατόμων και χρησιμοποιώντας μαχαίρια, σιδερογροθιές και μεταλλικά αντικείμενα, επιτέθηκαν και προκάλεσαν σοβαρά τραύματα σε έξι αλλοδαπούς, αλβανικής υπηκοότητας, από τους οποίους αφαίρεσαν χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα. Παράλληλα κατά τη διάρκεια της ανωτέρω επίθεσης, εκτόξευαν υβριστικές φράσεις αναφορικά με τη χώρα καταγωγής των παθόντων.

- Βραδινές ώρες της 15-11-2019, έξω από καφετέρια στον Ασπρόπυργο, ο 20χρονος επιτέθηκε, χρησιμοποιώντας μεταλλικό αντικείμενο και σιδερογροθιά και τραυμάτισε δύο Αλβανούς.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών Αθηνών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ο νεαρός δάσκαλος πολεμικών τεχνών ηγείτο ομάδας ακροδεξιών, η οποία συμμετείχε σε επιθέσεις κατά τουλάχιστον 80 μεταναστών της περιοχής.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Επίδομα παιδιού
Έκτακτο επίδομα παιδιού: Ποιοι θα δουν έως και 900 ευρώ στους λογαριασμούς τους
Αυτόματη καταβολή για περίπου ένα εκατομμύριο οικογένειες – Τα νέα εισοδηματικά κριτήρια και τα ποσά ανά παιδί
Έκτακτο επίδομα παιδιού: Ποιοι θα δουν έως και 900 ευρώ στους λογαριασμούς τους