Λασποβροχές και ισχυρές καταιγίδες την Πέμπτη
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Επιδείνωση και στην Αττική

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Πελοπόννησο και στη Βόρεια Ελλάδα, με εντονότερα φαινόμενα στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, αναμένονται έως το μεσημέρι της Πέμπτης, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

   Μετά το μεσημέρι αύριο, ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση από τα νοτιοδυτικά, με βροχές και καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές. Τις βραδινές ώρες ισχυρά φαινόμενα αναμένονται στη Χαλκιδική, σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, στο Βόρειο Αιγαίο, στις Νότιες Κυκλάδες, στη Δυτική Κρήτη και ενδεχομένως τοπικά στις Σποράδες. Παράλληλα, σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα, δημιουργώντας το φαινόμενο των λασποβροχών.

   Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 15 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 8 έως 18, στην Ήπειρο από 8 έως 20 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 8 έως 19, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 15 έως 21 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 23 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 21 βαθμούς, και στα νησιά του Αιγαίου από 12 έως 23 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

   Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ, αλλά βαθμιαία στα νοτιοδυτικά πελάγη θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με εντάσεις έως 6 μποφόρ, ενώ αργά το βράδυ στο Βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε ανατολικούς με εντάσεις έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς και μετά το μεσημέρι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

   Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες μετά το μεσημέρι. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι κατά περιόδους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 1 έως 21 βαθμούς.

   Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές ή καταιγίδες, φαινόμενα που το βράδυ θα ενταθούν και θα αποκτήσουν πιο συνεχή χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ρεύμα: Η ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να καίει όσο 65 ψυγεία μαζί

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη «σωμασκία»;

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τσιπ
Από την «Αννούλα» του ΠΑΣΟΚ στη Ήρα του Τσίπρα - Ποια είναι η 10χρονη Ήρα που έκλεψε τις εντυπώσεις στην παρουσίαση του ΕΛΑΣ
Το παρασκήνιο με το κορίτσι στην εξέδρα του Θησείου και η ιστορική σύγκριση με την «Αννούλα» του ΠΑΣΟΚ
Από την «Αννούλα» του ΠΑΣΟΚ στη Ήρα του Τσίπρα - Ποια είναι η 10χρονη Ήρα που έκλεψε τις εντυπώσεις στην παρουσίαση του ΕΛΑΣ
δασκαλα
Λιποθυμία δασκάλας σε σχολείο της Αθήνας - Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν εξάντληση και υπερεργασία
Συναγερμός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση: Δασκάλα έχασε τις αισθήσεις της εν ώρα υπηρεσίας σε ολοήμερο της Αθήνας
Λιποθυμία δασκάλας σε σχολείο της Αθήνας - Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν εξάντληση και υπερεργασία
kafsonas.jpg
Κλιματική αλλαγή στην Ευρώπη: Γιατί η γηραιά ήπειρος θερμαίνεται με διπλάσιο ρυθμό από τον πλανήτη
Φαινόμενο «θερμικού θόλου»: Η νέα κλιματική κανονικότητα με πρόωρους καύσωνες στην Ευρώπη
Κλιματική αλλαγή στην Ευρώπη: Γιατί η γηραιά ήπειρος θερμαίνεται με διπλάσιο ρυθμό από τον πλανήτη
γαζ;
Καταγγελίες για Ισραηλινούς τουρίστες που έσκιζαν αφίσες υπέρ της Παλαιστίνης στο κέντρο της Αθήνας

Ένα νέο περιστατικό που πυροδότησε έντονες αντιδράσεις σημειώθηκε στο κέντρο της Αθήνας την Τρίτη 26 Μαΐου, όταν σύμφωνα με...

Καταγγελίες για Ισραηλινούς τουρίστες που έσκιζαν αφίσες υπέρ της Παλαιστίνης στο κέντρο της Αθήνας