Εκδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες από την ΕΔΥΕΘ στο χώρο του Πολυτεχνείου του ΑΠΘ
Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο χώρο του Πολυτεχνείου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο από την Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) και φοιτητικούς συλλόγους.

Στην εκδήλωση με θέμα "Ο πόλεμος τους σκοτώνει ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους. Δείχνουμε αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς" μίλησε ο πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ, Νίκος Ζώκας.

Ο κ.Ζώκας ανέφερε πως "το προσφυγικό - μεταναστευτικό δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί στα πλαίσια των απαράδεκτων Συνθηκών του Δουβλίνο, της Σένγκεν και της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας, τις οποίες υπέγραψαν οι ελληνικές κυβερνήσεις, μετατρέποντας τους πρόσφυγες σε μπαλάκι στα μεταξύ τους παζάρια. Αυτές οι συμφωνίες οδηγούν στον εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας".

Τόνισε ακόμη πως "η σημερινή κυβέρνηση βαδίζει στον ίδιο δρόμο που άνοιξε η προηγούμενη. Επιβάλλει νέα μέτρα καταστολής, τα οποία δε δίνουν ουσιαστική λύση στο πρόβλημα" και πρόσθεσε πως "αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης του προσφυγικού καλλιεργεί τη ξενοφοβία και το ρατσισμού. Ακροδεξιές και φασιστικές οργανώσεις, που με μισαλλόδοξες κραυγές χειραγωγούν μερίδες του λαού μας".

Η ΕΔΥΕΘ κάλεσε επίσης τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να πάρουν μέρος μαζικά στην πορεία που θα πραγματοποιηθεί αύριο, 17 Νοέμβρη, στις 5 το απόγευμα στο Πολυτεχνείο.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανεπιστήμιο ιωαννίνων
Συμμετοχή της Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Καθηγήτριας Άννας Κ. Μπατιστάτου στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγήτρια Άννα Μπατιστάτου, συμμετείχε ως ομιλήτρια στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, στη...

Συμμετοχή της Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Καθηγήτριας Άννας Κ. Μπατιστάτου στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Υπουργείο Παιδείας
Υπουργείο Παιδείας: Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες εισαγωγής για Πειραματικά, Εκκλησιαστικά, Πρότυπα και Ωνάσεια Σχολεία
Αναλυτικά οι ημερομηνίες
Υπουργείο Παιδείας: Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες εισαγωγής για Πειραματικά, Εκκλησιαστικά, Πρότυπα και Ωνάσεια Σχολεία