Δημήτρης Κατρινάκης
Ο συλληφθείς Δημήτρης Κατρινάκης, ασκούμενος ορθοπεδικός στο ΚΑΤ, καταγγέλλει άνδρες των ΜΑΤ και την ΟΠΚΕ για αυθαίρετη επίθεση εναντίον φοιτητών στην ΑΣΟΕΕ

Το πρωί της περασμένης Δευτέρας ο Δημήτρης τελείωσε την βάρδια του στο νοσοκομείο ΚΑΤ που κάνει την ειδικότητα του ορθοπεδικού και ετοιμάστηκε μαζί με φίλους του να πάει στην ΑΣΟΕΕ για να διαδηλώσει υπέρ του πανεπιστημιακού ασύλου. Λίγα λεπτά μετά την συγκέντρωση βρέθηκε στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ με δύο κατηγορίες που εφόσον αποδειχτούν στο δικαστήριο θα μπορούσαν να του καταστρέψουν το μέλλον του καθώς μία πιθανή ποινή μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην προσπάθεια του να πάρει την ειδικότητα αλλά και άδεια για να εξασκήσει το επάγγελμα του. Για καλή του τύχη ένα βίντεο που τράβηξε ένας συναγωνιστής του την ώρα της σύλληψης καταρρίπτει – σύμφωνα και με τον δικηγόρο του Θεόδωρο Συμεωνίδη – όλο το κατηγορητήριο αφού ο Δημήτρης Κατρινάκης με τη κόκκινη μπλούζα δεν φέρει καμία αντίσταση. Η δίκη ορίστηκε από το αυτόφωρο για τις 22 Νοεμβρίου.

To βίντεο με την στιγμή της σύλληψης...

Μιλώντας αποκλειστικά στο ethno.gr ο Δημήτρης Κατρινάκης, τελειόφοιτος της ιατρικής σχολής Ηρακλείου Κρήτης και ασκούμενος ορθοπεδικός στο ΚΑΤ, περιγράφει τα γεγονότα κατά την αστυνομική επιχείρηση των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ στην ΑΣΟΕΕ.

Όλα έγιναν για ένα... μάγκα

«Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Ημουν στην ουρά της πορείας, θέλαμε όλοι να μπούμε στην ΑΣΟΕΕ αλλά δεν προλάβαμε. Ξαφνικά ακούσαμε ένα ποδοβολητό από τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Επεσαν πάνω μας με μανία. Μας χτυπούσαν αδιακρίτως με τα γκλοπ. Χτύπησαν ακόμα και τα κορίτσια στο κεφάλι. Μας έβριζαν χυδαία. Επεσαν κάτω πολλά παιδιά, βοήθησα να σηκωθούν και έμεινα σταθερά πάνω στο διάζωμα της Πατησίων. Αν και προκλήθηκα δεν απάντησα γιατί ήξερα. Κάποιος από τα ΜΑΤ μου φώναξε “είσαι μάγκας;” και του απάντησα από μακριά “ναι είμαι”. Αυτό ήταν. Πέρασαν ανάμεσα μας μερικά αυτοκίνητα και μετά έπεσαν πάνω μου δυνάμεις των ΟΠΚΕ και άρχισαν να με τραβάνε και να με χτυπούν. Για καλή μου τύχη κάποιος σύντροφος τράβηξε βίντεο. Φαίνεται ξεκάθαρα πως δεν αντιστάθηκα και δε μίλησα καν».

«Το παράνομο πτυσσόμενο γκλοπ»

Όπως καταγγέλλει ο νεαρός φοιτητής της ιατρικής κατά την σύλληψη του δέχτηκε χτυπήματα στο κεφάλι αλλά και στην πλάτη από ένα πτυσσόμενο μεταλλικό γκλοπ που χρησιμοποιούν αντίπαλοι οπαδοί στα γήπεδα, ενώ από τη λαβή που του έκανε ο αστυνομικός έχει πάθει κάκωση στον καρπό. «Λίγα λεπτά μετά τη σύλληψη μου είπα στους αστυνομικούς πως το πτυσσόμενο γκλοπ με το οποίο με χτύπησαν ήταν παράνομο. Αυτό τους εξόργισε και μετά μου είπαν πως δεν ήταν γκλοπ αλλά φακός. Στην ΓΑΔΑ έμεινα ένα βράδυ. Τα γνωστά της αυτόφωρης διαδικασίας… Δεν είχα ξαναβιώσει κάτι τέτοιο. Οι αστυνομικοί όμως εκεί ήταν πιο ευγενικοί. Δεν απολογήθηκα. Θα το κάνω στο δικαστήριο. Μακάρι να έρθουν και οι αστυνομικοί που με συνέλαβαν. Ξέρουν πως δεν τους εξύβρισα, ούτε αντιστάθηκα. Διαμαρτυρήθηκα δυναμικά με την παρουσία μου και τα συνθήματα μου ενάντια στην κατάργηση του ασύλου και στην αστυνομική βία».

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ του Έθνους

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποια είναι η ευχή της μάνας με 6 λέξεις και μόνο φωνήεντα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 19/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης σε πρυτάνεις: «Δεν γίνεται να μην διαγράφονται από τα πανεπιστήμια φοιτητές που παρανομούν»
«Παράνομες πράξεις δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές στα πανεπιστήμια» - «Κάποιοι που θέλουν να τα μετατρέψουν σε χώρους βίας και συγκρούσεων»
Μητσοτάκης σε πρυτάνεις: «Δεν γίνεται να μην διαγράφονται από τα πανεπιστήμια φοιτητές που παρανομούν»
Υπουργείο Παιδείας - ΥΠΑΙΘ
Υπουργείο Παιδείας: Παράταση απόσπασης διοικητικών υπαλλήλων σε Γραφεία Συντονιστών Εκπαίδευσης στο εξωτερικό
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων ορίζεται: από 19-03-2024 μέχρι 22-03-2024 και ώρα Ελλάδας 23:59
Υπουργείο Παιδείας: Παράταση απόσπασης διοικητικών υπαλλήλων σε Γραφεία Συντονιστών Εκπαίδευσης στο εξωτερικό
Βουκουρέστι
Προσλήψεις ελληνόφωνων στην Ρουμανία: Μισθός πάνω από 20.000 ευρώ, δωρεάν διαμονή και ιδιωτική ασφάλιση υγείας
Τα απαραίτητα προσόντα που πρέπει να διαθέτετε
Προσλήψεις ελληνόφωνων στην Ρουμανία: Μισθός πάνω από 20.000 ευρώ, δωρεάν διαμονή και ιδιωτική ασφάλιση υγείας