Άι σιχτίρι ρε
Άντε πάλι, ας πιάσουμε το νήμα από την αρχή.

Ας πάμε να βάλουμε λίγο τα πράγματα στη θέση τους, ή μάλλον ας τα βγάλουμε από εκεί που είναι τοποθετημένα γιατί σαν πολύ να αναπόδιασε ο κόσμος, σαν πολύ “κανονικός “ έγινε και μας δείχνουν το μαύρο για άσπρο, το δεξί για αριστερό, το κάτω για πάνω και το κακάσχημο για πεντάμορφο.

Μεγαλώσαμε βλέπεις και δεν έχουμε άλλα άντερα να βγάλουμε. Είναι που μειώνονται οι αντοχές και οι ανοχές στις ανοησίες, είναι που σκλήρυνε και το πετσί γύρω από το στόμα και δεν μπορείς πια εύκολα να χαμογελάσεις για να μην αναγκαστείς να σιχτιρίσεις.

Πώς, αλήθεια, να χωνέψουμε την ευχή, δεν έχει σημασία αν είναι πρόσφατη ή όχι, να έχει επιτυχία μια πολεμική επιχείρηση από τα χείλη κάποιου που εκπροσωπεί υποτίθεται το θεό της αγάπης. Και τι σόι θεός είναι αυτός που δέχεται να έχει τέτοιους εκπροσώπους;

Πώς να καταπιούμε την αναγκαιότητα να υπάρχουν μια χούφτα άνθρωποι που κατέχουν το μισό πλούτο της γης; Τι να τον κάνουν τόσο πλούτο; Τι μάνα είναι αυτή που ξόδεψε 5 εκατομμύρια ευρώ για να κατασκευάσει ενυδρείο με καρχαρίες για την κόρη της; Χάθηκαν οι κούκλες; Τα παραμύθια; Οι κατασκευές; Τα παζλ; Πόσο κόπιασε για να τα βγάλει;

Πόσο ηλίθιοι πρέπει να νιώσουμε που αφήνουμε τον κάθε πλούσιο “δουλευταρά” υπουργό να βρίζει τους φτωχούς, τους άνεργους και όσους δεν έχουν στον ήλιο μοίρα με ύφος χιλίων καρδιναλίων, αποκαλώντας τους τεμπέληδες και χαραμοφάηδες; Και ποιος το κάνει αυτό; Ο αρχιτεμπέλης και αρχιχαραμοφάης!

Πόσο ακόμα να ανεχτούμε τον κάθε “Τάκη” ή “Τάκαρο” που θέλει να μας πείσει ότι ο Νίκος Γόδας εκτελέστηκε όχι επειδή ήταν κομμουνιστής αλλά επειδή ήταν παίχτης του Ολυμπιακού, μόνο και μόνο γιατί ο Γόδας πολέμησε αυτά που ο “Τάκαρος” ασπάζεται; Τι να κάνουμε; Άλλοι τους πολέμησαν τους φασίστες και άλλοι συνεργάστηκαν μαζί τους!

Θα μου πείτε τώρα, είναι φασίστας ο “Τάκης”;

Δεν ξέρω! Θα ρωτήσω τον Θανάση τον Αντετοκούμπο.

Όμως είναι τόσο “κότα” που δεν τόλμησε να χαρακτηρίσει “πίθηκο” τον Γιάννη  Αντετοκούμπο. Αν το έκανε ήξερε πως ακόμα και τα αφεντικά του, παρόλο που είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία, θα τον έκραζαν. Βλέπετε φωτογραφίζονται μαζί του με πλατιά χαμόγελα γιατί ο Γιάννης Αντετοκούμπο έχει “κόσμο” πίσω του. Δεν είναι “λάθρο”. Έχει πάρει “προαγωγή” λόγω του ταλέντου του. Τους φέρνει κέρδη το ταλέντο του γι’ αυτό και τον έχουν στο απυρόβλητο.

Υποκριτές του κερατά. Που τρέχετε στις εκκλησιές και το παίζετε και καλοί χριστιανοί σαν τον Άνθιμο τον διδάκτορα!

Θα πει κάποιος, πως δεν αξίζει να ασχολείσαι με τον κάθε υποκριτή. Σημασία έχει η υψηλή πολιτική. Να πιάσεις τα μεγάλα κεφάλια. Τραμπ, Πούτιν, Ερντογάν και όλο το υπόλοιπο τσούρμο. Δε λέω, δίκιο έχουν. Όμως ο κόσμος σκέφτεται αλλιώς. Σου λέει κατάμουτρα πως με αυτούς τους μεγάλους δεν μπορούμε να τα βάλουμε. Ξεχνάμε όμως πως αυτή την άποψη τη διαμορφώνουν οι άλλοι οι μικρότεροι. Οι τηλεαστέρες, οι δημοσιογράφοι κατά παραγγελία, οι υπουργίσκοι, οι τοπικοί μικροπαράγοντες και ο γιος της πλύστρας.

Ας τους κάνουμε να νιώσουν λίγο μόνοι;

Ας τους αφήσουμε χωρίς ακροατήριο.

Μας αξίζουν πιο όμορφες εικόνες και ακούσματα από τις γλοιώδεις απεικονίσεις τους και τα ζωώδη ουρλιαχτά τους.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα