Thumbnail
Τι αναφέρει η συνήγορος του παιδικού σταθμού

Μήνυση κατέθεσαν οι γονείς του αγοριού που έχασε τη ζωή του από πνιγμό σε παιδικό σταθμό (Δείτε εδώ).

Από την πλευρά της, η συνήγορος του παιδικού, Σοφία Κοντέα, τονίζει στο newsit.gr: «Η άποψή μου είναι το παιδί δεν πέθανε από πνιγμό. Ακόμη, αναφέρει ότι  η αιτία θανάτου παραμένει μέχρι ώρας άγνωστη, ωστόσο ο παιδικός σταθμός στον οποίο για πρώτη χρονιά πήγαινε το άτυχο αγόρι, δεν είχε ενημερωθεί από την οικογένειά του για ύπαρξη ιστορικού της υγείας του.

Παράλληλα, η ίδια εξήγησε ότι το παιδί δεν πνίγηκε τρώγοντας αρακά όπως ακούστηκε, αλλά κατά τη διάρκεια του φαγητού έκανε έναν σπασμό και λιποθύμησε.

Παρούσες, όπως αναφέρει το newsit.gr, ήταν δύο δασκάλες του, η μία εκ των οποίων ιδιαίτερα έμπειρη, οι οποίες του παρείχαν αμέσως τις πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα στο μεταξύ με τις καταγεγραμμένες κλήσεις του ΕΚΑΒ, το ασθενοφόρο έφτασε στο παιδικό σταθμό σε μόλις επτά λεπτά. Παρέλαβε το αγόρι και το μετέφερε στο νοσοκομείο Παίδων, ενώ όλος ο παιδικός σταθμός αγωνιούσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο παιδί έγιναν από την πρώτη στιγμή μαλάξεις και έκανε εμετό, ενώ από την αξονική στην οποία υπεβλήθη στο νοσοκομείο προέκυψε ότι οι αεραγωγοί ήταν καθαροί. Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί ο πατέρας του παιδιού υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά κατά του ιδιωτικού παιδικού σταθμού.

Μάλιστα, διατάχθηκε από αρμόδιο εισαγγελέα η διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης, από το πόρισμα της οποίας θα αποσαφηνιστούν τα ακριβή αίτια θανάτου του άτυχου παιδιού.

Τι απαντά ο πατέρας του αγοριού

Ο πατέρας του 2,5 ετών αγοριού ξεκαθαρίζει πως το παιδί του δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας. «Τι να σας πω τώρα; Στον παιδικό σταθμό, έγινε ένα επεισόδιο, δεν έδωσαν προφανώς τη δέουσα προσοχή και κατέληξε στο Παίδων. Δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας το παιδί μου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από newsit.gr

Διαβάστε ακόμα:

Τραγικό: Πνιγμός αγοριού 2,5 ετών από τροφή σε παιδικό σταθμό

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα