Thumbnail
Η παράταξη της «Ανοιχτής Πόλης» ζήτησε την μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε οδό Ζακ Κωστόπουλου, ενώ η Λαϊκή Συσπείρωση (ΚΚΕ) πρότεινε την ανέγερση μνημείου - Αποφασίστηκε η ανέγερση ενός μνημείου κατά της μισαλλοδοξίας

Την μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε οδό «Ζακ Κωστόπουλου» απέρριψε η δημοτική αρχή της Αθήνας.

Η πρόταση κατατέθηκε από τον συνδυασμό «Ανοιχτή Πόλη» και ο εισηγητής Νάσος Ηλιόπουλος δήλωσε πως η συγκεκριμένη πρόταση αποτελεί «μικρότερο που μπορεί να κάνει ο δήμος στα πλαίσια του σεβασμού της διαφορετικότητας».

Ο εισηγητής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Σοφιανός, πρότεινε τη δημιουργία μνημείου στην περιοχή, αφιερωμένο στο όνομα του Ζακ Κωστόπουλου, χωρίς όμως να γίνει δεκτή.

Τελικώς αποφασίστηκε η ανέγερση ενός μνημείου κατά της μισαλλοδοξίας χωρίς αναφορά στην προσωπικότητα και την ζωή του Ζακ Κωστόπουλου.

Χαρακτηριστικά ο Κώστας Μπακογιάννης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης «να μην περιοριστεί η συζήτηση στη μετονομασία του δρόμου αλλά στη δημιουργία ενός μνημείου κατά του μίσους, του ρατσισμού και τη μισαλλοδοξίας».

Με τη δημιουργία μνημείου συμφώνησε κι ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αθήνα Είσαι Εσύ», Παύλος Γερουλάνος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί η ώρα έχει 60 λεπτά: Η αρχαία απόφαση που «ρυθμίζει» ακόμη τη ζωή μας

Υπ. Παιδείας: Καταβολή αποζημίωσης σε εκπαιδευτικό μετά από 14 χρόνια. Ο λόγος

Σχολεία: Πέντε μέρες χωρίς μαθήματα μετά το Πάσχα - Το πρόγραμμα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βενζίνη
Γιατί το πλήρες γέμισμα στο ρεζερβουάρ μπορεί να κοστίζει περισσότερο απ’ όσο νομίζεις
Με τις τιμές των καυσίμων να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, κάθε συνήθεια που σχετίζεται με τον ανεφοδιασμό του αυτοκινήτου αποκτά ιδιαίτερη σημασία.
Γιατί το πλήρες γέμισμα στο ρεζερβουάρ μπορεί να κοστίζει περισσότερο απ’ όσο νομίζεις