Thumbnail
Η παράταξη της «Ανοιχτής Πόλης» ζήτησε την μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε οδό Ζακ Κωστόπουλου, ενώ η Λαϊκή Συσπείρωση (ΚΚΕ) πρότεινε την ανέγερση μνημείου - Αποφασίστηκε η ανέγερση ενός μνημείου κατά της μισαλλοδοξίας

Την μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε οδό «Ζακ Κωστόπουλου» απέρριψε η δημοτική αρχή της Αθήνας.

Η πρόταση κατατέθηκε από τον συνδυασμό «Ανοιχτή Πόλη» και ο εισηγητής Νάσος Ηλιόπουλος δήλωσε πως η συγκεκριμένη πρόταση αποτελεί «μικρότερο που μπορεί να κάνει ο δήμος στα πλαίσια του σεβασμού της διαφορετικότητας».

Ο εισηγητής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Σοφιανός, πρότεινε τη δημιουργία μνημείου στην περιοχή, αφιερωμένο στο όνομα του Ζακ Κωστόπουλου, χωρίς όμως να γίνει δεκτή.

Τελικώς αποφασίστηκε η ανέγερση ενός μνημείου κατά της μισαλλοδοξίας χωρίς αναφορά στην προσωπικότητα και την ζωή του Ζακ Κωστόπουλου.

Χαρακτηριστικά ο Κώστας Μπακογιάννης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης «να μην περιοριστεί η συζήτηση στη μετονομασία του δρόμου αλλά στη δημιουργία ενός μνημείου κατά του μίσους, του ρατσισμού και τη μισαλλοδοξίας».

Με τη δημιουργία μνημείου συμφώνησε κι ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αθήνα Είσαι Εσύ», Παύλος Γερουλάνος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ChatGpt για όλους: Παρέχεται σε 100.000 υποψήφιους πανελλαδικά ως 20/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα