Αμβρόσιος: «Έγινα… ολοκαύτωμα για εσάς»
Το τελευταίο του κήρυγμα ως μητροπολίτης

«Έγινα… ολοκαύτωμα για εσάς». Έτσι ξεκίνησε την αποχαιρετιστήρια ομιλία του, στην τελευταία θεία λειτουργία ως μητροπολίτης, ο Αμβρόσιος, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του πριν λίγες ημέρες.

«Θεωρώ ότι όλα αυτά τα χρόνια έγινα… ολοκαύτωμα (!) για εσάς, κρατώντας στο ακέραιο την υπόσχεση που είχα δώσει τον Νοέμβριο του 1978, κατά την ημέρα της ενθρονίσεώς μου στην ιστορική αυτή Ιερά Μητρόπολη. Ότι, δηλαδή, θα είμαι ένα… κερί που θα καίγεται νυχθημερόν για τη δική σας ωφέλεια!», ανέφερε ακόμη.

Παράλληλα, συνέχισε: «Με τη χάρη του Θεού μέχρι και σήμερα κοίταξα μόνο εσάς και όχι τον εαυτό μου… Σύντομα λοιπόν κατεβαίνω από τον Θρόνο μου, έρχομαι κοντά σας και γίνομαι ένας από εσάς. Θα σας πλησιάσω και θέλω να με νιώσετε ως αδελφό σας, ως πατέρα σας, ως στήριγμά σας! Θέλω να γνωρίζετε ότι η διοίκηση έχει πολύ πόνο και τεράστιες ευθύνες! Γι’ αυτό και επιθυμώ να ηρεμήσω, να έρθω προσευχόμενος πιο κοντά στον Θεό, να διορθώσω τα λάθη μου. Θέλω, κλείνοντας, να ευχαριστήσετε τον Θεό για ό,τι μου έδωσε τα 41αυτά χρόνια κοντά σας και να Τον παρακαλέσετε να μου συγχωρέσει τις παραλείψεις και τις αμαρτίες μου. Σας ευχαριστώ για την αγάπη και τη συμπαράστασή σας, όπως ευχαριστώ και όλους τους ιερείς για την πολύχρονη αυτή συνεργασία μας».

Ο πρώην μητροπολίτης κατέληξε:

 «Φεύγω ήσυχος διότι εξασφάλισα το απαραίτητο κονδύλι για τις εργασίες ανακαίνισης του Σπιτιού της Υπεραγίας Θεοτόκου, του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Τρυπητής, που αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα. Παράλληλα, έχω μία μεγάλη ελπίδα πως κάποιος δωρητής θα μας δώσει χρήματα για να ανακατασκευάσουμε τον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, που έχει «χτυπηθεί» από το σεισμό του 1995. Ευχηθείτε ο Πανάγαθος Θεός να μας ελεεί. Δυστυχώς, έρχονται μαύρα χρόνια… Γι’ αυτό κρατηθείτε από τον Θεό και παραμείνετε κάτω από την σκέπη της Παναγίας μας! Και τέλος, ευχηθείτε για εμένα να έχω χριστιανά τα τέλη της ζωής μου, ανώδυνα, ανεπαίσχυντα και ειρηνικά».

Ο Αμβρόσιος, κατά κόσμον Αθανάσιος Λενής, ιεροκήρυκας και εξ απονομής ταγματάρχης της χωροφυλακής επί χούντας, έχει προκαλέσει πολλές φορές στο παρελθόν το κοινό αίσθημα με τις δηλώσεις, τις πράξεις και τις δημόσιες παρεμβάσεις του.

Μεταξύ άλλων, έχει στηρίξει ανοιχτά το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, ενώ εξέφρασε τον θαυμασμό του για χουντικούς.

Ουκ ολίγες φορές καταφέρθηκε ενάντια σε μετανάστες μέλη της LGTBQ κοινότητας, αριστερούς, ενώ διάχυτες ήταν οι ακροδεξιές απόψεις στα κηρύγματα και τις δημόσιες παρεμβάσεις του.

Με πληροφορίες από thebest.gr

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Αρίστευσε στις πανελλαδικές και στοχεύει τη Νομική - Οι συμβουλές της στους υποψηφίους της νέας χρονιάς
Αρίστευσε στις πανελλαδικές και στοχεύει τη Νομική - Οι συμβουλές της στους υποψηφίους της νέας χρονιάς
Η ανοιχτή επιστολή υποψήφιας των πανελλαδικών εξετάσεων 2020 στο alfavita.gr
Αρίστευσε στις πανελλαδικές και στοχεύει τη Νομική - Οι συμβουλές της στους υποψηφίους της νέας χρονιάς