ελικοπτερο φωτια
Η φωτιά καίει σε μεγάλο υψόμετρο εντός χαράδρας με πυκνή βλάστηση

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις τέσσερις το απόγευμα στις Πηγές του Φονιά, στις Καρυές Σαμοθράκης. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, για την κατάσβεση της φωτιάς στο σημείο μετέβησαν άμεσα προκειμένου να πραγματοποιήσουν ρίψεις νερού, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη, τύπου Πετζετέλ, τα οποία απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης, καθώς και το πυροσβεστικό ελικόπτερο που εδρεύει στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

Η φωτιά καίει σε μεγάλο υψόμετρο, εντός χαράδρας με πυκνή βλάστηση, σημείο μη προσβάσιμο από πυροσβεστικά οχήματα. Ωστόσο ήδη κατευθύνονται προς την εστία της φωτιάς πεζοπόρο τμήμα του πυροσβεστικού κλιμακίου της Σαμοθράκης, καθώς και πεζοπόρο της πυροσβεστικής υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης, οκτώ ατόμων, το οποίο μεταφέρθηκε στο νησί, με το σκάφος καταδίωξης του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας, η φωτιά μέχρι στιγμής δεν είναι εκτεταμένη και υπήρξε άμεση κινητοποίηση για τον περιορισμό της.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νοσοκομείο Κεφαλονιάς
Κεφαλονιά: Ανακοίνωση του νοσοκομείου για την κινητοποίηση των γιατρών για τη Μυρτώ
Κεφαλονιά: Διευκρινίσεις από τη διοίκηση του νοσοκομείου για τη φροντίδα της 19χρονης
Κεφαλονιά: Ανακοίνωση του νοσοκομείου για την κινητοποίηση των γιατρών για τη Μυρτώ
Μακελειό σε σχολείο στην Τουρκία
Μακελειό σε σχολείο στην Τουρκία: Το σημείωμα του 14χρονου και τα προειδοποιητικά σημάδια
Αιματοκύλισμα σε σχολείο: Η σκοτεινή προετοιμασία του 14χρονου και η πρόσβαση στα όπλα
Μακελειό σε σχολείο στην Τουρκία: Το σημείωμα του 14χρονου και τα προειδοποιητικά σημάδια