Ένα «τρικ» για να παγώσετε σε 2 λεπτά το αναψυκτικό (ή την μπύρα) σας
Την διαφορά κάνει... το αλάτι

Καθώς ο υδράργυρος ανεβαίνει, αυξάνεται και η ανάγκη για ένα δροσιστικό αναψυκτικό ή ποτό. Σε περίπτωση που μόλις αγοράσαμε ένα αναψυκτικό αλλά βρίσκεται ακόμη σε μέτρια θερμοκρασία, ο χρήστης DaveHax του Youtube μας δίνει μια συνταγή:

Παίρνουμε μια λεκάνη και προσθέτουμε ελάχιστο νερό, ενώ καλύπτουμε την επιφάνεια με πάγο. Και εδώ έρχεται το "μυστικό": Προσθέτωντας μια κουταλιά αλάτι, επιταχύνουμε την τήξη του πάγου. Όμως, για να επιταχυνθεί, απορροφά την θερμότητα του σκεύους που έχουμε προσθέσει, άρα το αναψυκτικό μας θα αποκτήσει την ίδια θερμοκρασία με το νερό γρηγορότερα:

 

σχετικά άρθρα

«Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις» - Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας
«Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις» - Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας
Δείτε αναλυτικά τις διατάξεις του νέου εκπαιδευτικού νομοσχεδίου
«Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις» - Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας