γιαννη παπαοικονομου
Η αποχαιρετιστήρια ανακοίνωση του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ με βαθιά θλίψη αποχαιρετά τον κομμουνιστή λογοτέχνη Γιάννη Παπαοικονόμου, «έναν αληθινό εργάτη της τέχνης και του αγώνα για τη νέα κοινωνία του δίκιου και της ανθρωπιάς».

«Ο Γιάννης Παπαοικονόμου διωκόμενος από τη Χούντα των συνταγματαρχών υποχρεώθηκε να διακόψει τις σπουδές του στη Νομική και να καταφύγει στη Γαλλία, όπου εντάχθηκε στο ΠΑΜ και το ΚΚΕ. Ως λαμπρός επιστήμονας με σπουδές και διδακτορικό των πανεπιστήμιων της Σορβόννης δίδαξε αρχαία ιστορία και κλασσική αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και στη σχολή ξεναγών του ΕΟΤ. Την περίοδο 1990-91 ο Γιάννης Παπαοικονόμου συνέβαλε αποφασιστικά στη μάχη της οργάνωσής του στον Πειραιά για να ξεπεραστεί η κρίση του κόμματος. Παρά τη δραστήρια συμμετοχή του στο κίνημα υπήρξε πολυγραφότατος συγγραφέας λογοτεχνικών έργων, αλλά και επιστημονικών άρθρων» αναφέρει ανακοίνωση του Κόμματος.

«Ως υπόδειγμα κομμουνιστή λογοτέχνη, ποτέ δεν άφησε στο κατώφλι του έργου του την ιδεολογία του, το κόμμα του, τους αγώνες, τις αγωνίες, τις δύσκολες και μεγαλειώδεις στιγμές του λαού, του οποίου υπήρξε γνήσιο τέκνο. "Όταν αγαπάς τους πεινασμένους, γίνεσαι άνθρωπος". Αυτό ήταν το πιστεύω και η παρακαταθήκη του στους νέους ανθρώπους» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΟΠΕΚΕΠΕ
ΟΠΕΚΕΠΕ: Αγροτικές επιδοτήσεις «φάντασμα» - Η έρευνα για τα σπάνια φυτά
Υποθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε Κρήτη, Θεσσαλία και Βόρεια Ελλάδα βάζουν στο στόχαστρο δεκάδες εμπλεκόμενους
ΟΠΕΚΕΠΕ: Αγροτικές επιδοτήσεις «φάντασμα» - Η έρευνα για τα σπάνια φυτά
εφσυν
Στο Ζάππειο για τα 13 χρόνια της «Εφ.Συν.» ο Αλέξης Τσίπρας – Πολιτικοί και επιχειρηματίες δίνουν το «παρών»
Η εκδήλωση για τα 13 χρόνια της «Εφημερίδας των Συντακτών» εξελίχθηκε σε σημείο συνάντησης πολιτικών στελεχών από όλο το φάσμα
Στο Ζάππειο για τα 13 χρόνια της «Εφ.Συν.» ο Αλέξης Τσίπρας – Πολιτικοί και επιχειρηματίες δίνουν το «παρών»