Εισαγγελείς για Κουφοντίνα: Καμία σκοπιμότητα στην απόφαση της Δημητρίου
Απόφαση ακύρωσε το βούλευμα που απέρριψε το αίτημα του κρατούμενου για χορήγηση αδείας

Η κ. Δημητρίου ενήργησε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Εισαγγελέων απαντώντας στην κριτική, για την αναίρεση που άσκησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου, το οποίο απέρριψε το αίτημα του Κουφοντίνα για τη χορήγηση άδειας από τις φυλακές Κασσαβέτειας. 

Η Ενωση Εισαγγελέων όμως στρέφεται και κατά των αντιδράσεων από τον πολιτικό κόσμο. «Κάθε δήλωση από πολιτικά πρόσωπα που επιχειρεί να αποδώσει σκοπιμότητα στη συγκεκριμένη ενέργεια της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είναι τουλάχιστον ατυχής και βλάπτει το κύρος της Δικαιοσύνης», επισημαίνει. Υπενθυμίζεται ότι ο Αρειος Πάγος θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη για να αποφασίσει αν θα αναιρέσει το βούλευμα για την άδεια Κουφοντίνα.

Η ανακοίνωση της Ενωσης Εισαγγελεών για την υπόθεση Κουφοντίνα


«Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, μετά την κριτική που ασκήθηκε για την ασκηθείσα από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αναίρεση κατά βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου που απέρριψε αίτημα κρατουμένου για χορήγηση τακτικής άδειας από το κατάστημα κράτησής του, δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ενήργησε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, στο οποίο περιλαμβάνεται και η άσκηση αναίρεσης κατά βουλευμάτων και δικαστικών αποφάσεων.

Κατά συνέπεια, κάθε δήλωση από πολιτικά πρόσωπα που επιχειρεί να αποδώσει σκοπιμότητα στη συγκεκριμένη ενέργεια της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είναι τουλάχιστον ατυχής και βλάπτει το κύρος της Δικαιοσύνης».
 

σχετικά άρθρα

ΑΣΟΕΕ: Οι καθηγητές του σχολείου που φοίτησε ο 22χρονος συλληφθείς στηρίζουν τον πρώην μαθητή τους
ΑΣΟΕΕ: Οι καθηγητές του σχολείου που φοίτησε ο 22χρονος συλληφθείς στηρίζουν τον πρώην μαθητή τους
Ανακοίνωση στήριξης στον Δημήτρη Κατρινάκη από καθηγητές του 8ου Λυκείου Ηρακλείου
ΑΣΟΕΕ: Οι καθηγητές του σχολείου που φοίτησε ο 22χρονος συλληφθείς στηρίζουν τον πρώην μαθητή τους