Thumbnail
Περιφέρεια Θεσσαλίας

Χρηματοδοτική ανάσα στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες δίνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας με νέες εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις 20 εκατομμυρίων ευρώ, που ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός και θα οδηγήσουν σε επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 37 εκατ. ευρώ στη Θεσσαλία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αγοραστός ανακοίνωσε:
– Σήμερα, την ενίσχυση με 10 εκατ. ευρώ, μέσω της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, επενδύσεων υφισταμένων επιχειρήσεων, ύψους από 80.000 έως 400.000 ευρώ, με επιδότηση από 50% έως 60% σε περίπτωση που κάνουν νέες προσλήψεις και
– Μετά το Πάσχα, την ενίσχυση με 10 εκατ. ευρώ νέων επιχειρήσεων, που δεν έχουν κλείσει τρεις χρήσεις λειτουργίας, με επιδότηση από 60% έως 70% σε περίπτωση νέων προσλήψεων και με προτεραιότητα στο αγροδιατροφικό σύμπλεγμα, την ενέργεια, το περιβάλλον, τον τουρισμό, τις υπηρεσίες υγείας, τα μέταλλα και τα δομικά υλικά.
Επιπλέον από την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκχωρούνται 53 εκατ. ευρώ στον ΕΦΕΠΑΕ, ως Ενδιάμεσου Φορέα του Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας, προκειμένου να προχωρήσει στις προκηρύξεις.

Ο κ. Αγοραστός δήλωσε ότι από το ΕΣΠΑ 2014-2020 η Περιφέρεια Θεσσαλίας:
– έχει διαθέσει 16,5 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη Θεσσαλία. Οι ενισχύσεις αυτές όχι μόνο οδηγούν σε επενδύσεις 33 εκατ. ευρώ αλλά επιπλέον δημιουργούν και αλυσίδα επιχειρηματικότητας, καθώς η Περιφέρεια Θεσσαλίας έδωσε τη δυνατότητα να ενταχθούν επιπλέον 113 «επιλαχούσες» επιχειρήσεις, που αλλιώς δεν θα είχαν τη δυνατότητα ένταξης.
-Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει διαθέσει 10 εκατ. ευρώ στο Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΤΕΠΙΧ, για την ενίσχυση της ρευστότητας των θεσσαλικών μικρών επιχειρήσεων, μέσω παροχής τραπεζικών δανείων με επιδότηση επιτοκίου.
-Συνολικά από το 2015 μέχρι σήμερα, μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουν ενταχθεί, στους τομείς της ανταγωνιστικότητας, της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, 1.344 έργα προϋπολογισμού 385 εκατ. ευρώ.
«Με στρατηγική, ολοκληρωμένο σχεδιασμό και με την καλή συνεργασία που έχουμε, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την έγκριση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων» δήλωσε ο Κ. Αγοραστός. «Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στα προγράμματα θα πρέπει να αρχίσουν να ετοιμάζουν τους φακέλους τους και να καταθέσουν προτάσεις που να είναι ώριμες, ώστε να βοηθήσουν τη γρήγορη διαδικασία της αξιολόγησης. Είναι σημαντικό επίσης ότι η ενίσχυση των επιχειρήσεων θα γίνει μέσω της ΔΙΣΑ, δηλαδή της Διεύθυνσης Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, γεγονός που συνιστά και αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης».

ΕΡΤ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα