Thumbnail
Απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ

Η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε σήμερα την τριτανακοπή που είχαν καταθέσει στην Ολομέλεια του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου διεκδικώντας να λάβουν αναδρομικά τα ποσά των περικοπών στις αποδοχές τους από τον Αύγουστο του 2012 έως το 2018.

Οι 4.673 γιατροί του ΕΣΥ ζητούσαν να εφαρμοστεί και στην περίπτωσή τους η πιλοτική απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ που εκδόθηκε τον Φεβρουάριο του 2018 και δικαίωσε τέσσερις συναδέλφους τους, δίνοντάς τους αναδρομικά τις περικοπές των αποδοχών τους από το 2012 έως τώρα.

Η απόρριψη της τριτανακοπής τους στηρίζεται σε απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ του περασμένου έτους, σύμφωνα με την οποία οι αποδοχές τους πρέπει μεν να αναπροσαρμοστούν στα επίπεδα του 2012, αλλά μόνο από την ημέρα δημοσίευσης της απόφασης (26/2/2018) και μετά, και όχι αναδρομικά από τον Αύγουστο του 2012.

Σύμφωνα με εκείνη την απόφαση οι περικοπές των αποδοχών των γιατρών, που έγιναν κατ’ επιταγή των μνημονιακών νόμων 4093/2012 και 4046/2012, ήταν αντισυνταγματικές.

Με γνώμονα αυτή την απόφαση οι 4.673 γιατροί προσέφυγαν στο ΣτΕ με αίτηση τριτανακοπής ζητώντας να ισχύσουν αναδρομικά τα έννομα αποτελέσματά της για όλους τους γιατρούς του ΕΣΥ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μητσοτάκης
Κ. Μητσοτάκης: «Έχω φάει γιαούρτια στο Πολυτεχνείο – Ήμασταν τότε στην εποχή των καταλήψεων»
«Τα ξέρει καλά και ο κ. Πρύτανης. Το να μιλήσουμε για σύνδεση του δημόσιου πανεπιστημίου με την επιχειρηματικότητα ήταν θέμα ταμπού»
Κ. Μητσοτάκης: «Έχω φάει γιαούρτια στο Πολυτεχνείο – Ήμασταν τότε στην εποχή των καταλήψεων»