Thumbnail
Προσήχθη ο Παναγιώτης Μαντάς, μέλος της πολιτικής γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας

Ένταση προκλήθηκε το πρωί της Κυριακής, 24/3, πριν την έναρξη της μαθητικής παρέλασης καθώς η αστυνομία προσήγαγε διαδηλωτές που μοίραζαν πολιτικά φυλλάδια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Μια ομάδα 20 ατόμων αρχικά απομακρύνθηκε από το Σύνταγμα μέχρι τις αρχές της οδού Ερμού, ενώ 2 προσήχθησαν, ανάμεσά τους το στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Μαντάς.

Μάλιστα στη ΓΑΔΑ παρευρέθη ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο νομικός σύμβουλος της ΛΑΕ για να συμπαρασταθούν στους προσαχθέντες, οι οποίοι αργότερα αφέθησαν ελεύθεροι.

Το φυλλάδιο της Επανεκκίνησης 

Φυλλάδιο της Επανεκκίνησης

H ανακοίνωση της ΛΑΕ

Η ΛΑ.Ε καταγγέλλει την σύλληψη-πρόκληση από τα ΜΑΤ του Παν. Μαντά στο Σύνταγμα

Η ΛΑ.Ε καταγγέλλει τον νέο αυταρχισμό της κυβέρνησης, με βάση τον οποίο τα ΜΑΤ προέβησαν σε προληπτικές προσαγωγές-συλλήψεις των διαδηλωτών της «Επανεκκίνησης» που μοίραζαν φυλλάδια στο Σύνταγμα, 150 μέτρα μακριά από τη μαθητική διαδήλωση και προέβησαν συγκεκριμένα στην αναίτια σύλληψη του Παναγιώτη Μαντά, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε) και του ΔΗΚΚΙ και του αγωνιστή Γιώργου Σταθόπουλου, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ).

Είχε προηγηθεί προσπάθεια ελέγχου των προκηρύξεων και απαγόρευσης στον Παναγιώτη Μαντά να μεταβεί στο χώρο του Συντάγματος.

Η σύλληψη των δύο αγωνιστών αποτελεί άλλη μία προκλητική ενέργεια της κυβέρνησης, η οποία προσπαθεί να απαγορεύσει την ελεύθερη έκφραση και διαμαρτυρία των πολιτών ακόμα και με προληπτικές προσαγωγές.

Η ΛΑ.Ε καταγγέλλει τις συλλήψεις και ζητά την άμεση απελευθέρωση των αγωνιστών.

Δηλώσεις του προσαχθέντα στο protothema.gr

«Ήμασταν 150 μέτρα μακριά από την μαθητική παρέλαση και με ένα τραπεζάκι και πανο μοιράζαμε φυλλάδια για την 25η Μαρτίου μέσα στα οποία αναφερόμασταν και στη Συμφωνία των Πρεσπών» ξεκινά την αφήγησή του ο κ. Μαντάς. 

«Ήρθαν και απαιτούσαν να πάμε αλλα 150 μέτρα, έξω από το χώρο της πλατείας και απαιτούσαν να διαβάσουν το κείμενο για να το μεταφέρουν στους ανωτέρους τους. Τότε με βίαιο τρόπο δύο διμοιρίες των ΜΑΤ έκαναν ένα κλοιό στα 20 άτομα και μας κατέβασαν με το ζόρι μέχρι τη Μητροπόλεως και εκεί με προσήγαγαν».

Κατά τον ίδιο «τους ενοχλούσε το κείμενο και η φράση "πολιτική προδοσία" για τη Συμφωνία των Πρεσπών».

«Έπεσαν σαν τα κοράκια πάνω μου στην Μητροπόλεως και επιχείρησαν να πιάσουν και άλλους αλλά υπήρξαν διαμαρτυρίες» προσθέτει ο κ. Μαντάς και υποστηρίζει ότι «μας άφησαν ελεύθερους γιατί τους ακούσαμε να λένε ότι το παίζουν οι ειδήσεις».

Ανακοίνωση της Επανεκκίνησης 

Το μεσημέρι της 24.03.2019 (παραμονής της Εθνικής μας επετείου), συνέλαβαν και προσήγαγαν στη ΓΑΔΑ τον Παν. Μαντά (μέλος της γραμματείας της ΛΑ.Ε. και του ΔΗ.Κ.ΚΙ.) και τον Γ. Σπαθόπουλο (Μέλος του Π.Σ. του ΔΗ.Κ.ΚΙ.), μέλη της ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ - RESTART (κοινή δράση συλλογικοτήτων και ανένταχτων πολιτών του δημοκρατικού πατριωτικού κοινωνικού χώρου).

Ο ολοκληρωτισμός της Νέας Τάξης Πραγμάτων - Παγκοσμιοποίησης, της Ε.Ε. και των αρμοστών τους στη χώρα μας,  απαγορεύει την ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Απαγορεύει το να ενημερώσεις τους πολίτες για το μήνυμα λευτεριάς του 1821, που διακυβεύεται πάλι και είναι ζητούμενη και στις μέρες μας.

Προσελκύουν την προσοχή, πως δήθεν κόπτονται για την δημοκρατία και τον αντιφασιστικό αγώνα, αλλά στην πράξη πάλι αυτο-διαψεύδονται.

Αστυνομικοί, προσπάθησαν να κάνουν προληπτική σύλληψη του Παν. Μαντά, την πρώτη φορά στην Όθωνος και Αμαλίας, αλλά αντιμετώπισαν την αντίδραση των πολιτών.

Στη συνέχεια και ενώ τα μέλη της ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ, στην κάτω πλευρά της Πλατείας Συντάγματος, 150 μέτρα μακριά από την Αμαλίας, μοίραζαν κείμενο για τις αξίες της Εθνικής Επετείου και για τις συνεχείς εκχωρήσεις της χώρα μας, τα ΜΑΤ περικύκλωσαν πυρήνα των μελών μας, ο Παν. Μαντάς υποχρεώθηκε να αμυνθεί των ιδεών μας με την ντουντούκα μας έσπρωχναν και προχώρησαν σε συλλήψεις.

Στη ΓΑΔΑ, πήγαν μέλη της ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ και τα επίσης μέλη της δικηγόροι Δημ. Σπάθας και Γαβριήλ Πελεκίδης, οι οποίοι θα υποβάλλουν μηνύσεις για τις παράνομες «προληπτικές» προσαγωγές πολιτών.

Ο αγώνας για την ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ συνεχίζεται.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ
Πανελλήνιες 2024: Αυτές είναι οι τροποποιήσεις στην κατάταξη των σχολών στα Επιστημονικά Πεδία
Πανελλήνιες 2024: Τροποποιείται η κατάταξη των Σχολών, των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων Τμημάτων στα Επιστημονικά Πεδία
Πανελλήνιες 2024: Αυτές είναι οι τροποποιήσεις στην κατάταξη των σχολών στα Επιστημονικά Πεδία
xarokopeio.jpg
Αποτελέσματα Εκλογής Εσωτερικών Μελών Συμβουλίου Διοίκησης Χαροκοπείου Πανεπιστημίο
Η ψηφοφορία διεξήχθη ομαλά από την έναρξη, ώρα 10:00, μέχρι τη λήξη της, ώρα 14:00. Δεν υποβλήθηκαν ενστάσεις.
Αποτελέσματα Εκλογής Εσωτερικών Μελών Συμβουλίου Διοίκησης Χαροκοπείου Πανεπιστημίο