Thumbnail
Έγινε, μάλιστα, κεντρικό θέμα στο δελτίο του Star

Με τον τυπικό τρόπο που παρουσιάζονται κατά κανόνα τέτοια ζητήματα, στο δελτίο του Star στις 28/2 παρουσιάστηκε ως "αποκλειστική" η είδηση για διανομή "προπαγανδιστικών φυλλαδίων" σε χωριά της Φλώρινας και των Σερρών, με μηνύματα για την απόσχιση της Μακεδονίας από την ελληνική επικράτεια.

Το δήθεν "φυλλάδιο" στην ουσία είναι ένα κομμάτι χαρτί με 12 λέξεις και οι συντάκτες της έχουν καταφέρει να κάνουν λάθη σε 3 γλώσσες. Για αρχή το προφανές "τις Μακεδονίας", στην φράση "ανεξαρτησία της Μακεδονίας"


Φυσικά λάθη υπάρχουν και στις σλαβικές λέξεις που αποδίδονται με λατινικούς χαρακτήρες. Πριν την ανάλυση των λέξεων είναι άξιον απορίας πως οι υποτιθέμενοι προπαγανδιστές της αυτονομίας της Μακεδονίας δεν χρησιμοποιούν υπολογιστή με κυριλλικό αλφάβητο· μάλλον γιατί οι συντάκτες δεν γνωρίζουν και δεν χειρίζονται την σλαβομακεδονική διάλεκτο.

Για αρχή, η προσφώνηση "Αδελφοί Μακεδόνες" στην σλαβομακεδονική γράφεται «браќа» και αποδίδεται ηχητικά ως "Μπράκα" ή 'Braka" και όχι "Brakia", όπως στο "φυλλάδιο" που παραπέμπει στα... βρακιά.

Επίσης, η φράση "Ανεξαρτησία της Μακεδονίας" γράφεται "Автономија на Македонија" και αντίστοιχα στα λατινικά αποδίδεται "Avtonomija Makedonija" και όχι "Avtonomia Makedonia".

Τέλος, η υπογραφή συμπληρώνει την εικόνα κακοστηmμένης φάρσας, καθώς πλέον δεν υφίσταται η οργάνωση "VMRO ΟΒΕDΙΝΕΤΑ", (BMPO Обединета) η οποία διαλύθηκε το 1936. Προφανώς οι συντάκτες συγχέουν την οργάνωση που αναπτύχθηκε στην περιοχή και υποστηρίχθηκε από την Βουλγαρία στους Βαλκανικούς Πολέμους με το σημερινό VMRO-DPMNE της γειτονικής χώρας.

Φυλλάδιο

Μάλιστα, παράγοντες που συμμετείχαν και στα Μακεδονικά Συλλαλητήρια δήλωσαν πως έγινε απόπειρα παραπληροφόρησης. Περισσότερα ΕΔΩ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αφρικανικη
Η αφρικανική σκόνη ήρθε για να… μείνει: Οι λόγοι που εμφανίζεται συχνότερα – Τι εξηγεί καθηγητής του ΑΠΘ
Το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο στη χώρα μας, όμως τα στοιχεία δείχνουν πως η παρουσία της αφρικανικής σκόνης τα τελευταία χρόνια είναι πιο έντονη
Η αφρικανική σκόνη ήρθε για να… μείνει: Οι λόγοι που εμφανίζεται συχνότερα – Τι εξηγεί καθηγητής του ΑΠΘ