Πρώτη κατοικία: Στο τραπέζι η προστασία χωρίς όριο αλλά με εισοδηματικά κριτήρια
Σε νέα βάση ο διάδοχος του νόμου Κατσέλη - Πιθανή και η επιλογή της κάλυψης βάση κριτηρίων χωρίς συγκεκριμένα όρια.

Το ενδεχόμενο κάλυψης πρώτης κατοικίας βάση κριτηρίων χωρίς συγκεκριμένο όριο συζητήθηκε χθες το βράδυ κατά την συνάντηση του Κυβερνητικού επιτελείου με τους τραπεζίτες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Με δεδομένο ότι η μεγαλύτερη διαφορά ήταν το όριο κάλυψης με τους τραπεζίτες να επιμένουν ότι περίπου των 85% των στεγαστικών δανείων σε καθυστέρηση να αφορούν δάνεια ως 100.000 ευρώ άρα είναι περιττό να μπει ένα υψηλότερο όριο (όπως πχ τα 150.000 ευρώ που πρότεινε η Κυβέρνηση) η συζήτηση άλλαξε κατεύθυνση.

Σε μια προσπάθεια συμβιβασμού η πλευρά της Κυβέρνηση έριξε στο τραπέζι την πρόταση για προστασία χωρίς όριο αλλά με βάση συγκεκριμένα κριτήρια (συνέπεια εισοδηματική περιουσιακή κατάσταση) που θα συνδιαμορφώσουν τις επόμενες μέρες οι δύο πλευρές.

Η λύση αυτή είχε εξεταστεί από τις αρχές του χρόνου στο πλαίσιο της συνολικής αλλαγής του πλαισίου για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Το θετικό είναι ότι οι τραπεζίτες αποδέχθηκαν την λύση και δεσμεύτηκαν να συνεργαστούν στην οριστικοποίηση των λεπτομερειών της.

 

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ...

 

Διαβάστε επίσης:

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Στο κενό έπεσε ο επανέλεγχος όλων των ιατρικών εξετάσεων

 

 

best of network

σχετικά άρθρα