Thumbnail
Απορρίπτουν κάθε ευθύνη, ενώ επιχειρούν να παρουσιαστούν ως στιγματισμένοι και περιθωριοποιημένοι - Σύμφωνα με το κατηγορητήριο τον κακοποιούσαν συστηματικά

Συντετριμμένοι ψυχολογικά και στιγματισμένοι κοινωνικά εμφανίζονται μέσω των συνηγόρων τους οι εννέα νεαροί Κρητικοί που την άλλη Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου, θα βρεθούν ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, κατηγορούμενοι για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του αδικοχαμένου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Πρόκειται για έξι νεαρούς από τον νομό Ηρακλείου, έναν από τον νομό Ρεθύμνου, έναν από τα Χανιά ενώ ένας ακόμα διαμένει στην Βόρεια Ελλάδα, όλοι τους ηλικίας από 20 έως 24 ετών.

Η παραπομπή τους στο εδώλιο αφορά διάφορα περιστατικά που σημειώθηκαν σύμφωνα με τις δικαστικές Αρχές σε βάρος του άτυχου Βαγγέλη κατά τη διάρκεια της διετούς φοίτησής του στην Σχολή όπου επίσης ήταν σπουδαστές οι κατηγορούμενοι. Πρόκειται για περιστατικά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και είχαν προκαλέσει αλγεινή εντύπωση.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να υποστηρίζουν ότι ο Βαγγέλης υπήρξε φίλος τους και ουδέποτε βιαιοπράγησαν σε βάρος του όπως τους αποδίδεται, ενώ ισχυρίζονται ότι το πραγματικό μπούλινγκ το έχουν υποστεί οι ίδιοι και οι οικογένειές τους από τη στιγμή που γνωστοποιήθηκε η ποινική εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Οι δικηγόροι Γιώργος Κοκοσάλης και Γιάννης Χατζηδάκης, οι οποίοι έχουν αναλάβει την υπεράσπιση κάποιων εκ των κατηγορουμένων, σε γραπτή δήλωσή τους υποστηρίζουν: «Εδραία πεποίθηση της υπεράσπισης των κατηγορουμένων είναι ότι δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα. Όλοι οι κρητικής καταγωγής κατηγορούμενοι, οι οποίοι αναμένεται να δικαστούν στις 8 Φεβρουαρίου, είναι παιδιά άριστων οικογενειών που δεν έχουν δώσει ποτέ δικαίωμα για σχόλια και παρατηρήσεις. Το πραγματικό μπούλινγκ το έχουν υποστεί τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους από την ώρα που έγινε γνωστή η ατυχής ποινική εμπλοκή τους. Παρόλα αυτά οι ίδιοι δεν θεωρούν υπεύθυνο τον Βαγγέλη ή την οικογένειά του για όλη αυτήν την ταλαιπωρία, κατανοώντας ότι αυτή εκπορεύεται από εξωδικαστικά κέντρα διαμόρφωσης συνειδήσεως. Τα παιδιά εκφράζουν τη λύπη και τη συντριβή τους για την απώλεια του φίλου τους, τον οποίο διατηρούν στην καρδιά τους με τις καλύτερες αναμνήσεις».

Με βάση πάντως το κατηγορητήριο, η παρέα των Κρητικών φέρεται να είχε στοχοποιήσει τον Βαγγέλη, τον οποίο είχε μετατρέψει σε σάκο του μποξ για "χαβαλέ", προκαλώντας του μώλωπες στο πρόσωπο, στον λαιμό, σε ολόκληρο το σώμα (και στην περιοχή των γεννητικών οργάνων) αλλά και παροδική ασφυξία.

Πηγή

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

xartis231.jpg
O χάρτης του gov.gr με τα ασφαλή σημεία συγκέντρωσης στην Ελλάδα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης
Το mySafetyPlan προσφέρει σε κάθε πολίτη τη δυνατότητα να εντοπίσει άμεσα πού πρέπει να κατευθυνθεί σε σεισμό ή άλλη φυσική καταστροφή
O χάρτης του gov.gr με τα ασφαλή σημεία συγκέντρωσης στην Ελλάδα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης
Παραλία στην Ελλάδα
Η άγνωστη παραλία με τα απίθανα νερά για ήσυχες αποδράσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη
Ιδανικός προορισμός για όσους αναζητούν απόλυτη ηρεμία, φυσική ομορφιά και απομόνωση – μόλις λίγη ώρα από το κέντρο της πόλης
Η άγνωστη παραλία με τα απίθανα νερά για ήσυχες αποδράσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη