Ομάδα ατόμων που επέβαιναν σε δίκυκλα πέταξε στην είσοδο του χώρου στάθμευσης της πρεσβείας, στη συμβολή των οδών Δωριλέου και Μακεδόνων, μπαλόνια και μπουκάλια με μπογιά με αποτέλεσμα να προκαλέσουν απλά φθορές στον τοίχο, πριν απομακρυνθεί.
Αμέσως υπήρξε κινητοποίηση της αστυνομίας και οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε οκτώ προσαγωγές στην περιοχή.
Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην κρατική ασφάλεια, όπου εξετάζονται.
Περίπου μισή ώρα αργότερα, στις 04.05, αναρτήθηκε κείμενο που υπογράφει ο «Ρουβίκωνας», με το οποίο αναλαμβάνει την ευθύνη για την ενέργεια.
Το κείμενο ξεκινάει με την αναφορά ότι η επίθεση έγινε την Κυριακή 6η Ιανουαρίου και ώρα 03.30 -δηλαδή 24 ώρες νωρίτερα- γεγονός που σύμφωνα με αστυνομικούς δείχνει ότι η ενέργεια είχε προγραμματιστεί και για κάποιον λόγο έγινε σήμερα.
Αναφέρεται ιστορικά ακόμη στον «αμερικανικό ιμπεριαλισμό» και ιδιαίτερα στον ρόλο των ΗΠΑ μέσω Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στην κατάσταση στη Συρία, ενώ συνδέει τις ΗΠΑ με την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 70.000 υποψήφιους ως 19/5 με τις λύσεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/05
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ