Thumbnail
"Πρέπει όλη η κοινωνία της Ρόδου να βοηθήσει αυτό το "κύκλωμα" ή αυτά τα "κυκλώματα" να εξαρθρωθούν. Έτσι θα ησυχάσει και η ψυχή της κόρης μου και ολόκληρο το νησί" είπε ο πατέρας της αδικοχαμένης 21χρονης.

Για "κυκλώματα" που εκμεταλλεύονται κορίτσια που πάνε από απομακρυσμένες περιοχές της χώρας για να σπουδάσουν στη Ρόδο μίλησε ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη.

Ο πατέρας της 21χρονης, που δολοφονήθηκε στο νησί, έκανε λόγο για κυκλώματα που δρουν στη Ρόδο και εκμεταλλεύονται απειλώντας κοπέλες που φοβούνται να μιλήσουν και να καταγγείλουν τον εφιάλτη που ζουν.

Ωστόσο, σύμφωνα με το news247.gr, αναφέρει πως οι άνθρωποι της Ρόδου συμπαραστάθηκαν στην οικογένειά του.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Αλέξης Κούγιας, μίλησε από τη δική του μεριά για στοιχεία που υπάρχουν στη δικογραφία και αφορούν καταθέσεις συμφοιτητριών της άτυχης Ελένης, για τις οποίες, όπως τόνισε, "στο μέλλον να πρέπει να πούμε άλλα πράγματα".

Οι δηλώσεις του πατέρα στην εφημερίδα Ροδιακή
Ερωτηθείς να σχολιάσει την απόφαση της προφυλάκισης των δύο κατηγορουμένων για την άγρια δολοφονία της κόρης του, ο πατέρας την χαρακτήρισε «λίγο έως πολύ αναμενόμενη». Ωστόσο πρόσθεσε πως «είναι μία δικαίωση -έστω- ώσπου να υπάρξει τελεσίδικη απόφαση. Πιστεύω ότι είναι μία ηθική δικαίωση και για την οικογένειά μου και για την ψυχούλα της κόρης μου»!

Ο πατέρας της άτυχης φοιτήτριας μίλησε όμως και για «κυκλώματα» που υπάρχουν στο νησί μας λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Τώρα δεν ξέρω τι άλλα «κυκλώματα» πιθανόν να υπάρχουν στη Ρόδο τα οποία προσπαθούν να πλησιάσουν κοριτσάκια τέτοιας ηλικίας. Και έχω ακούσει, μου έχουν μεταφέρει, ότι έχουν γίνει και άλλες απόπειρες, δεν ξέρω αυτό θα το διασταυρώσετε εσείς. Αλλά είναι κρίμα και άδικο να χάνονται τέτοιες ζωές! Να βιάζονται και εκβιάζονται κοριτσάκια σαν την κόρη μου τα οποία στέλνονται μόνα τους να σπουδάζουν στο όμορφο νησί μας.

Και ειλικρινά όχι μόνο αυτοί οι άνθρωποι σπιλώνουν την ψυχούλα της κόρης μου, αλλά αμαυρώνουν και την προσπάθεια των Ροδιτών και της συντριπτικής τους πλειοψηφίας, οι οποίοι μας αγκάλιασαν μαζί με τον αδελφό μου όταν ήμασταν αυτές τις ημέρες με τον καλύτερο τρόπο. Να σας πως τι; Ότι οι άνθρωποι που ήρθαν από τη μεταφορική και κουβαλούσαν τα πράγματα της κόρης μου, έκλαιγαν; Στο ξενοδοχείο ο άνθρωπος δεν πήρε χρήματα είναι λέει, το ελάχιστο δυνατόν, έκλαιγαν όλες οι γυναίκες περισσότερο από εμένα, άνθρωποι απλοί που μας συναντούσαν στο δρόμο μας λυπούνταν;

Άρα λοιπόν πρέπει όλη η κοινωνία της Ρόδου να προσπαθήσει κάποιο «απόστημα» που ενδεχομένως δεν ξέρω αν είναι ένα ή περισσότερα, αυτό το «απόστημα», αυτό το «κύκλωμα» που βιάζει και εκβιάζει αθώα κορίτσια όπως το δικό μας, τα οποία εκμεταλλεύονται αυτοί οι άνθρωποι κατά το χειρότερο τρόπο γιατί ίσως και να απειλούν τις ζωές τους, ίσως με τα βίντεο ίσως δεν ξέρω τι, φοβούνται και ειδικά αυτά που είναι συνεσταλμένα φοβούνται να μιλήσουν και στους γονείς του.

Ειλικρινά θέλω να πω να προσέχουν οι γονείς των παιδιών αυτής της ηλικίας πάρα πολύ όταν τα στέλνουν σε μέρη μακρινά. Και η τελική δικαίωση θα είναι δικαίωση όχι μόνο για την ψυχή της κόρης μου και ολόκληρη την οικογένειά μου αλλά για ολόκληρο το νησί»!

Ο πατέρας της 21χρονης φοιτήτριας μίλησε και για τα κακόβουλα σχόλια που ορισμένοι ανήρτησαν σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ειλικρινά εγώ δεν δίνω σημασία σε τέτοιου είδους μυθεύματα –όχι δημοσιεύματα και αναρτήσεις- γιατί γνωρίζω ποια ήταν η κόρη μου και ο κόσμος γνώρισε ποια είναι η οικογένειά μου. Σας είπα και πριν, κάποια κοριτσόπουλα σαν το δικό μου βιάζονται και εκβιάζονται και απειλούνται να προσέχουν ειδικά τα κορίτσια στην κοινωνία της Ρόδου τα οποία είναι και από απομακρυσμένες περιοχές. Πρέπει όλη η κοινωνία της Ρόδου να βοηθήσει αυτό το «κύκλωμα» ή αυτά τα «κυκλώματα» να εξαρθρωθούν! Έτσι θα ησυχάσει και η ψυχή της κόρης μου και ολόκληρο το νησί»!

Σε κάθε περίπτωση ο πατέρας της άτυχης Ελένης, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο προσφυγής τους στη Δικαιοσύνη κατά ατόμων που αμαύρωσαν το όνομα της κόρης του με τα σχόλια τους και είπε πως «ήδη οι δικηγόροι έχουν κινηθεί και προς αυτή την κατεύθυνση».

Κούγιας: "Έχω δει πολύ άσχημα πράγματα στη δικογραφία"
Ερωτηθείς για τον χρόνο που θα γίνει η αναπαράσταση του εγκλήματος ο Αλέξης Κούγιας επανέλαβε πως θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η έρευνα των αναμφισβήτητων στοιχείων όπως DNA, τοξικολογικές κ.α.

Και αυτό διότι, όπως ο ίδιος ο κ. Κούγιας διευκρίνισε «μπορεί να βρεθούν στα σπλάχνα του θύματος ενδείξεις του τι άλλο συνέβη εκεί. Δεν γνωρίζω αν οι απολογούμενοι στην απολογία τους δήλωσαν κάτι, γιατί ο κατηγορούμενος είχε πει πως ήταν μεθυσμένοι, να δούμε μήπως έχουν πάρει και άλλες ουσίες, όλα ενδεχόμενα είναι. Και επίσης με τις απαντήσεις του DNA μπορεί να αποδειχθεί ή να ελεγχθεί ως ενδεχόμενο η παρουσία και άλλων προσώπων. Αυτά όλα καθιστούν επιβεβλημένη την αναπαράσταση του εγκλήματος μετά την ολοκλήρωση αυτής της έρευνας». Τέλος, ο κ. Κούγιας ρωτήθηκε για τα «κυκλώματα» που πιθανόν υπάρχουν στο νησί, σύμφωνα με τις δηλώσεις του πατέρα της φοιτήτριας λέγοντας τα εξής:

«Υπάρχουν κάποια στοιχεία στη δικογραφία από τη μαρτυρία μιας φίλης της κοπέλας, όπου στη δικογραφία υπάρχει μία μαρτυρία μιας Αλβανίδας, η οποία ήταν συμφοιτήτρια για την οποία πιθανώς στο μέλλον να πρέπει να πούμε άλλα πράγματα. Γιατί εκεί διαβάζοντας στη δικογραφία έχω δει κάποια πράγματα που με έχουν ενοχλήσει πάρα πολύ άσχημα για αυτό το λόγο δεν θέλω να μιλήσω τώρα αλλά αφού μιλήσω πρώτα με την οικογένεια».

Οδηγούνται στις φυλακές
Τον δρόμο για τις φυλακές παίρνουν πλέον μετά την απόφαση για την προσωρινή τους κράτηση, ο 21χρονος Ροδίτης και ο 19χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής που κατηγορούνται για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο αλλοδαπός θα φιλοξενηθεί στις φυλακές της Αυλώνας λόγω του νεαρού της ηλικίας του και ο 21χρονος σε αυτές στα Γρεβενά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ NEWS247.GR

Το παράπονο του πατέρα του Κωνσταντίνου Βασάλου: Η ζωή του άλλαξε μετά το παιχνίδι

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Μέχρι πότε μπορούμε να υποβάλλουμε τις αιτήσεις

Ανατίναξαν σύνδεσμο του Ολυμπιακού στον Ασπρόπυργο! 

 

ΠΗΓΗ: news247.gr

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα