Thumbnail
Με ευρύτερο πρόσωπο ή με Νάσο Ηλιόπουλο στην Αθήνα.

Αναζητείται ευρύτερη υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπως προκύπτει από τη σύσκεψη Μπόλαρη με πασοκογενείς στη συμπρωτεύουσα. Συνέρχεται το Σάββατο η ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη, με σαφή στόχο τη ...Χαριλάου Τρικούπη.
Βασίλης Σκουρής

Μόνο τα τυπικά απομένουν για να οριστικοποιηθεί και επισήμως η υποψηφιότητα της Κατερίνας Νοτοπούλου για το Δήμο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την ενημέρωση του Νews 24/7 από ανώτερη πηγή της Κουμουνδούρου.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι η νεαρά υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης έχει όλα τα εχέγγυα προκειμένου να φέρει ένα καλό αποτέλεσμα, διεκδικώντας στον Β΄ Γύρο το Δήμο της συμπρωτεύουσας, αλλά και να δώσει μια μάχη ενώνοντας το σύνολο του χώρου, με ιδεολογικά και πολιτικά χαρακτηριστικά, σε μια πόλη που για πολλούς λόγους (π.χ. Συμφωνία των Πρεσπών, μάχη Ουάσιγκτον-Μόσχας κ.λ.π.) θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη ως προς την κατάληξη της αναμέτρησης. Η Κουμουνδούρου, μάλιστα, προχώρησε χωρίς δισταγμό στην επιλογή της Κατερίνας Νοτοπούλου, μετά τη διαπίστωση πως ο Πρόεδρος της ΔΕΘ Τάσος Τζήκας διαθέτει ασυμβίβαστο. Παράλληλα, ο Γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης ανεβάζει στο εσωκομματικό χρηματιστήριο τις μετοχές του, καθώς δικές του προτάσεις φέρεται να υπήρξαν τόσο ο Νίκος Μπελαβίλας για τον Δήμο Πειραιά (που αρχικά είχε αρνηθεί πρόταση για το Δήμο Αθηναίων), όσο και η Κατερίνα Νοτοπούλου για το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Θέμα ημερών, πάντως, φαίνεται να είναι και η ανακοίνωση του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ για το Δήμο Αθηναίων. Η επιλογή, εφόσον δεν ευδοκιμήσει πρόταση σε ευρύτερο πρόσωπο, είναι ο -επίσης- νεαρός υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νάσος Ηλιόπουλος, που αν και δεν είναι και ...φανατικός οπαδός της συγκεκριμένης ιδέας, θα αποδεχθεί τυχόν πρόταση.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζει η κινητικότητα που υπάρχει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου μέχρι τώρα ο υφυπουργός Εσωτερικών Μάρκος Μπόλαρης φερόταν βέβαιος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Μ. Μπόλαρης, ωστόσο, από τον περασμένο Ιούνιο εργάζεται εντατικά για τη συγκρότηση ενός ευρύτερου ψηφοδελτίου, με πρόσβαση και στο χώρο της κεντροαριστεράς-και έπεισε μάλιστα για μια τέτοια εξέλιξη τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η σύσκεψη Μπόλαρη και ο Βερναρδάκης

Πριν μερικές ημέρες, στη συμπρωτεύουσα, ο Μάρκος Μπόλαρης συγκάλεσε σύσκεψη με 40 αιρετούς της Κεντρικής Μακεδονίας (πρώην βουλευτές, πρώην νομάρχες, περιφερειακούς συμβούλους κ.λ.π.), ενώ τελικά συγκεντρώθηκαν 60. Παρόν, μάλιστα, ήταν και ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, που έκανε ενώπιον όλων αυτοκριτική για τη στάση που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές για την Αυτοδιοίκηση το 2014.

Μαγκριώτης- Πασχαλίδης-Τζιόλας και άλλοι

Ο Μάρκος Μπόλαρης ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι δεν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος Περιφερειάρχης και ότι οι ίδιοι οι συμμετέχοντες, αφού ακολουθήσουν και άλλες συσκέψεις (η σχετική διεργασία θα ακολουθηθεί σε όλους τους νομούς), θα εκλέξουν τον επικεφαλής. Τα πρώτα ονόματα που ήδη ακούγονται είναι των πρώην υπουργών Γιάννη Μαγκριώτη, Γιώργου πασχαλίδη, Λευτέρη Τζιόλα και άλλων.

Συνεδρίαση της ΚΠΕ

Το Σαββατοκύριακο, πάντως, συνέρχεται η ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ με θέματα-πέραν των υποψηφιοτήτων για τους δήμους και τις περιφέρειες-και την τακτική του κόμματος στις ευρωεκλογές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ της συγκρότησης ενός προοδευτικού μετώπου αριστεράς-σοσιαλιστών και πράσινων, υπενθυμίζοντας ότι κάτι τέτοιο ενώ η Ευρώπη το βλέπει θετικά, η Χαριλάου Τρικούπη το απορρίπτει...

Δείτε ακόμα στο news247.gr

Μείωση έως 30% του ΕΝΦΙΑ - Στο 28% ο φόρος στις επιχειρήσεις

Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα βόρεια

Η NASA προειδοποιεί: Αστεροειδής "τέρας" μπορεί να προκαλέσει Αρμαγεδδών

Πηγή: news247.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΙΕΠ
ΙΕΠ: Πρόσκληση για το Μητρώο Αξιολογητών Διδακτικών Βιβλίων (Πολλαπλό βιβλίο)
Προαναγγελία δημοσίευσης Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερομένους (φυσικά πρόσωπα) για την ένταξη σε «Μητρώο...
ΙΕΠ: Πρόσκληση για το Μητρώο Αξιολογητών Διδακτικών Βιβλίων (Πολλαπλό βιβλίο)