Thumbnail
Στο τέλος του μήνα -που συμπίπτει και με το τέλος της εβδομάδας- θα πρέπει να πληρωθεί η τρίτη δόση για τον φόρο εισοδήματος μισθωτών, συνταξιούχων και αγροτών μαζί με την τρίτη δόση του ΕΝΦΙΑ.

«Μαύρη Παρασκευή» και αυτή που έρχεται αφού θα πρέπει να πληρωθούν φόροι συνολικού ύψους 2 δισ. ευρώ ενώ μέσα στην εβδομάδα θα αναρτηθούν και τα τέλη κυκλοφορίας για το 2019.
Στο τέλος του μήνα που συμπίπτει και με το τέλος της εβδομάδας θα πρέπει να πληρωθεί η τρίτη δόση και για τον φόρο εισοδήματος μισθωτών, συνταξιούχων και αγροτών μαζί με την τρίτη δόση του ΕΝΦΙΑ.

Μόνο για φόρο εισοδήματος, σύμφωνα με το news247.gr,  τα φυσικά πρόσωπα θα πρέπει να εξοφλήσουν οφειλές ύψους περίπου 1,1 δισ. από τα οποία περίπου 900 δισ. ευρώ για το φόρο εισοδήματος του 2018 και άλλα 170 - 190 εκατ. ευρώ από ρυθμίσεις οφειλών παρελθόντων ετών

Η τρίτη δόση του ΕΝΦΙΑ έχει υπολογιστεί στα 617 εκατ. ευρώ ενώ η πέμπτη δόση του φόρου εισοδήματος για τις επιχειρήσεις υπολογίζεται κοντά στα 300 εκατ. ευρώ.

Ως γνωστό η μη πληρωμή μιας δόσης φόρους εισοδήματος ή ΕΝΦΙΑ έχει ως συνέπεια την επομένη της λήξης της ημερομηνίας πληρωμής μια προσαύξηση του ύψους της δόσης (ή των δόσεων) που οφείλονται κατά 0,73% τον μήνα. Οφειλές πάνω από 500 ευρώ που μένουν απλήρωτες που μένουν απλήρωτες για πάνω από τρεις μήνες μπαίνουν στη λίστα των οφειλετών του δημοσίου για τους οποίες υπάρχει δυνατότητα κατάσχεσης τραπεζικού λογαριασμού.

Η οφειλή μπορεί να εξοφληθεί με μετρητά στις τράπεζες που θα έχουν όμως επιβάρυνση την – συνήθως αλμυρή -προμήθεια ή ηλεκτρονικά . Οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις με την χρήση πιστωτικής και χρεωστικής κάρτας ακόμη και απευθείας από το site της ΑΑΔΕ ή μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking).

Μοναδική εναλλακτική σε περίπτωση οικονομικής αδυναμίας εξόφλησης της οφειλής είναι στην παρούσα φάση η πάγια 12μηνη ρύθμιση οφειλών Η για ένταξη στην ρύθμιση γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της ΑΑΔΕ ( www.aade.gr) και ο φορολογούμενος μπορεί να ρυθμίσει τακτικές οφειλές σε 12 δόσεις και έκτακτες (πχ κάποιο πρόστιμο) μέχρι και σε 24 δόσεις Η ένταξη στην ρύθμιση συνεπάγεται επιβάρυνση 5% για το σύνολο του ποσού και ενεργοποιείται με την πληρωμή της πρώτης δόσης .

Έρχονται και τα τέλη κυκλοφορίας
Εκτός από την διπλή δόση φόρων, σύμφωνα με το news247.gr, μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να αναρτηθούν και τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας ΙΧ και δικύκλων για το 2019 που αναμένεται να εισφέρουν στα δημόσια έσοδα 1,2 δισ. ευρώ Τα τέλη κυκλοφορίας δεν έχουν ιδιαίτερες διαφορές σε σχέση με πέρσι, με τους περισσότερους ιδιοκτήτες να καλούνται να πληρώσουν περίπου το ίδιο ποσό.

Ως γνωστό τα τέλη κυκλοφορίας χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες ανάλογα με την παλαιότητα του οχήματος. Όσα έχουν ταξινόμηση από το 2010 και μετά τα τέλη υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (Co2) ανά χιλιόμετρο ενώ υπάρχουν διαφορετικά τέλη για τα παλαιότερα οχήματα που έχουν ταξινομηθεί ως 2000, την πενταετία 2001 -2005 και από το 2006 έως και το τέλος Οκτωβρίου του 2010.

Τα τέλη ανά κατηγορία έχουν ως εξής:

teli_261119_811.jpg

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ NEWS247.GR

Ξήλωσαν 105 πυραμίδες: Προβοκάτσια εθνικιστών στα σύνορα με πΓΔΜ ερευνά η Αθήνα

Νεκροί δύο ηλικιωμένοι από φωτιά σε διαμέρισμα στην Πλατεία Αττικής

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα Δυτικά και Βόρεια

 

ΠΗΓΗ: news247.gr

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
Εκφράσεις από τα Αρχαία Ελληνικά που χρησιμοποιούμε σήμερα
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
paidia glossa
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα λέξεις με ελληνική ρίζα, που κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
anergoi-oaed-epidoma-anergia.jpg
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές
Αύριο ξεκινούν οι αιτήσεις για τα διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ για τον Απρίλιο, με νέες θεματικές ενότητες
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές