Thumbnail
Τι συνέβη χθες

Εντοπίστηκαν πριν περίπου μία ώρα (09:40 π.μ.) από τους διασώστες οι τέσσερις ορειβάτες, που είχαν χαθεί στο δάσος Φλέγκα, της Βάλια Κάλντα, στο τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας των Γρεβενών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Κοζάνης, οι τέσσερις ορειβάτες, είναι καλά στην υγεία τους και ήδη οι σωστικές δυνάμεις τους οδηγούν σε ασφαλή σημείο.

Οι τέσσερις ορειβάτες, που είχαν ανεβεί χθες Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018 από την περιοχή Μαυροβούνι προς τη Φλέγκα, είχαν αποκοπεί από την υπόλοιπη ομάδα, προκειμένου να επισκεφθούν τις Αλπικές Λίμνες της περιοχής.

Λόγω όμως της πυκνής ομίχλης έχασαν τον προσανατολισμός του και έτσι βρέθηκαν στο Δάσος της Φλέγκας. Εκεί άναψαν φωτιά και κατασκήνωσαν, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθώς όλο το βράδυ έπεφτε χιονόνερο, ενώ η θερμοκρασία ήταν χαμηλή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της πυροσβεστικής «άμεσα κινητοποιήθηκαν 12 Πυροσβέστες της 5ης ΕΜΑΚ και των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Γρεβενών και Μετσόβου με τέσσερα οχήματα».

Στον εντοπισμό των τεσσάρων ορειβατών, από τις σωστικές δυνάμεις βοήθησε και το γεγονός ότι είχαν συνεχή τηλεφωνική επαφή μαζί τους, όλο το διάστημα.

Πηγή: ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Μάκης Νασιάδης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

epidomata OPEKA plirwmi Avgoustos
409 ευρώ το μήνα για ανασφάλιστους υπερήλικες - Ποιοι τα δικαιούνται
Ο ΟΠΕΚΑ καταβάλλει επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης σε όσους δεν έχουν ασφαλιστικό δικαίωμα για σύνταξη – Τα εισοδηματικά, ηλικιακά και περιουσιακά...
409 ευρώ το μήνα για ανασφάλιστους υπερήλικες - Ποιοι τα δικαιούνται
στεγαση
ΔΟΕ για στέγαση εκπαιδευτικών: Δραματική η κατάσταση - Νέες δράσεις διεκδίκησης
«Η Ομοσπονδία αναδεικνύει την κρίση στέγασης και καλεί σε οργανωμένο αγώνα για αξιοπρεπή διαβίωση και εργασιακά δικαιώματα»
ΔΟΕ για στέγαση εκπαιδευτικών: Δραματική η κατάσταση - Νέες δράσεις διεκδίκησης