Thumbnail
Βαρύ το πένθος στην Πολεμική Αεροπορία. 

Ο επισμηναγός, Νικόλαος Βασιλείου έπεσε στο καθήκον. Εντοπίσθηκε νεκρός δυο ώρες μετά την πτώση του εκπαιδευτικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας Τ2 Buckeye. Το αεροσκάφος συνετρίβη λίγο πριν τις 9 το πρωί (08.50), 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση. Είχε απογειωθεί από την 120 ΠΕΑ Καλαμάτας. Ο συγκυβερνήτης επισμηναγός, εντοπίσθηκε ζωντανός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Καλαμάτας. Και οι δυο πιλότοι της Πολεμικής μας Αεροπορίας ήταν έμπειροι με πολλές ώρες πτήσης.

Ο κυβερνήτης, Επισμηναγός Νικόλαος Βασιλείου

Η ανακοίνωση του γενικού Επιτελείου Αεροπορίας για το τραγικό δυστύχημα

Την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018 και ώρα 08:50 , στο πλαίσιο εκπαίδευσης εκπαιδευτή πτήσεων με αεροσκάφος Τ-2 Buckeye, σε ειδική άσκηση (περιδίνηση), πραγματοποιήθηκε εγκατάλειψη 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης, με αποτέλεσμα ο μεν συγκυβερνήτης του αεροσκάφους να διασωθεί κάνοντας χρήση αλεξιπτώτου, ενώ ο κυβερνήτης, Επισμηναγός (Ι) Νικόλαος Βασιλείου, εντοπίσθηκε νεκρός στην περιοχή πτώσης του αεροσκάφους.

Οι δύο (2) Ιπτάμενοι ήταν μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500  ωρών.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορία έχει ορίσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων με σκοπό τη διερεύνηση του ατυχήματος.

Αντισμήναρχος (Ι) Ιωάννης Τσιτούμης
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ

Οι πρώτες εκτιμήσεις για το τραγικό συμβάν

Και οι δυο χειριστές επισμηναγοί το εγκατέλειψαν προφανώς όταν διαπίστωσαν πρόβλημα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του onalert.gr, για τα αίτια της τραγικής απώλειας του άτυχου επισμηναγού που γίνονται αυτή τη στιγμή, είτε η εγκατάλειψη του μοιραίου εκπαιδευτικού αεροσκάφους έγινε σε χαμηλό ύψος με αποτέλεσμα να μην προλάβουν και οι δύο να χρησιμοποιήσουν το σύστημα εκτίναξης, είτε ο άτυχος επισμηναγός να προσέκρουσε μετά την εγκατάλειψη πάνω σε κάποιο βραχώδες σημείο της περιοχής.

Τα καθίσματα των συγκεκριμένων αεροπλάνων τα οποία είναι πολύ παλαιά, εκτινάσσονται με διαφορά λίγων λεπτών και προς διαφορετική κατεύθυνση. Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες, ο διασωθείς επισμηναγός συγκυβερνήτης όταν πάτησε στο έδαφος επικοινώνησε με τις αρχές δίνοντας το στίγμα του. Στην συνέχεια και αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, επικοινώνησε με τον Αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κινητοποιηση εκπαιδευτικών
Στο εδώλιο η απεργία; Η απάντηση των εκπαιδευτικών στις 30 Ιανουαρίου - Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών σε Τρίπολη και μεγάλες πόλεις
Εκπαιδευτικοί: Κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση – Πανελλαδικές κινητοποιήσεις στις 30 Ιανουαρίου
Στο εδώλιο η απεργία; Η απάντηση των εκπαιδευτικών στις 30 Ιανουαρίου - Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών σε Τρίπολη και μεγάλες πόλεις
kataigides-vroxes.jpg
Έρχονται έντονες βροχές και καταιγίδες - Η πρόγνωση για την Αττική και την Θεσσαλονίκη
Καιρός: Βροχές, ισχυροί νοτιάδες και έως 20°C την Κυριακή – Επιδείνωση το βράδυ Με αστάθεια, τοπικές βροχές και ισχυρούς ανέμους θα κυλήσει η...
Έρχονται έντονες βροχές και καταιγίδες - Η πρόγνωση για την Αττική και την Θεσσαλονίκη
Ηλίας Παπαχατζής
Διάλογος μ' έναν γονιό
Όταν ο δάσκαλος και ο γονιός μιλούν ειλικρινά, αποκαλύπτεται όλη η αλήθεια για το σχολείο του σήμερα
Διάλογος μ' έναν γονιό