Thumbnail
Μιχάλης Δεσύλλας

Ενας ηθοποιός που είχε ρόλους σε πολλές ταινίες έφυγε από τη ζωή. Πρόκειται για τον Μιχάλη Δεσύλλα με τον επίσης ηθοποιό Γ. Γεωργίου να αναγγέλλει μέσω Facebook το θάνατό του.

O συνάδελφός του ανέβασε μια φωτογραφία του Μιχάλη Δεσύλλα και έγραψε «Καλό ταξίδι Μιχαλάκη. Δεν θα σε ξεχάσουμε παλικάρι μου».

Η κηδεία του ηθοποιού Μιχάλη Δεσύλλα θα γίνει την Παρασκευή στις 16:00 από το νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου.

Ο Μιχάλης Δεσύλλας γεννήθηκε  στην Κέρκυρα. Στη Φιλαρμονική εταιρία Μάντζαρος γνώρισε τον μεγάλο του δάσκαλο, τον Κερκυραίο μουσουργό Αλέκο Γκρέκ, όπου και κοντά του έμαθε πιάνο και κλασικό τραγούδι.

Μετά το Στρατιωτικό του έφυγε απ’ την Κέρκυρα και ήρθε στην Αθήνα (1969) και συνέχισε τις σπουδές του, στο Ωδείο, Δραματική σχολή, Σχολή καλών τεχνών (σκηνοθεσία), δουλεύοντας και σαν τραγουδιστής.

Το 1975 του εγκρίνεται η άδεια ηθοποιού, και δουλεύει για πρώτη φορά σαν επαγγελματίας στο θέατρο Μετροπόλιταν του θεατρικού επιχειρηματία Τάκη Μακρίδη.

Είχε παίξει σε κινηματογραφικές ταινίες, συμμετείχε στη χρυσή εποχή των βιντεοταινιών του ‘80, τηλεοπτικές σειρές (Ορκιστείτε Παρακαλώ, Το Ρετιρέ), θεατρικά και διαφημίσεις.
Φιλμογραφία

Ο άγνωστος εκείνης της νύχτας (1972), Ο τσαρλατάνος (1973), Αστερισμός της Παρθένου (1973), Ένας νομοταγής πολίτης (1974), Οι βάσεις και η Βασούλα (1975), Ο Θανάσης στη χώρα της σφαλιάρας (1976), Ένα γελαστό απόγευμα (1979), Οι φανταρίνες (1979), Γεύση από Ελλάδα (1980), Ο Κώτσος στην Ε.Ο.Κ. (1980), Καθένας με την τρέλλα του… (1980), Πολίτες δεύτερης κατηγορίας (1981), Άγριες κότες (1981), Η μανούλα, το μανούλι και ο παίδαρος (1982), Κέρατο στο κέρατο (1982), Το παιδί του σωλήνα (1982), Γύφτικη κομπανία (1983), Ζωή (1995).
Σειρές που έχει παίξει

Απόρρητος φάκελος 27 (1972), Αστυνόμος Θανάσης Παπαθανάσης (1990), Βραδυά επιθεώρησης (1984), Εύθυμες ιστορίες (1977), Η γειτονιά μας (1972), Η μπλόφα (1992), Ιστορία αγάπης (1993), Ιστορίες χωρίς δάκρυα (1977), Ο άγνωστος πόλεμος (1971), Ο ονειροπαρμένος (1973), Ορκιστείτε παρακαλώ (1982), Τα αρραβωνιάσματα (1983), Τα παλιόπαιδα τ’ ατίθασα (1980), Το ημερολόγιο ενός θυρωρού (1979), Το ρετιρέ (1990), Τρεις στο γύρο (1978), Χαρούμενη Κυριακή (1972).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nekros_ekab
Τραγωδία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Νεκρός 27χρονος μετά από σύγκρουση μηχανής με τρόλεϊ στη λεωφόρο Δεκελείας
Ο 27χρονος διακομίστηκε άμεσα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.
Τραγωδία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Νεκρός 27χρονος μετά από σύγκρουση μηχανής με τρόλεϊ στη λεωφόρο Δεκελείας