Τιμωρία σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ με αφαίρεση βαθμών ζητά ο Ολυμπιακός
Η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ έκανε σχετική καταγγελία στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ

Την τιμωρία της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ με ποινή που θα περιλαμβάνει αφαίρεση βαθμών ζήτησε και επισήμως ο Ολυμπιακός. 

Όπως μετέφερε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Άρης Ασβεστάς, η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ έκανε σχετική καταγγελία στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου. 

Σε αυτή αιτείται να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη στους φιναλίστ του τελικού για παράβαση του άρθρου που μιλά για «είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου, που συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας». 

Μια διάταξη που προβλέπει ποινή αποκλεισμού της έδρας για 2-4 αγωνιστικές, πρόστιμο ως 250.000 ευρώ και αφαίρεση τριών βαθμών. 

Ο Ολυμπιακός ισχυρίζεται ότι έχει έννομο συμφέρον και έχουν προσκομίσει οπτικοακουστικό υλικό, καταγγέλλοντας παράλληλα τους παρατηρητές του ότι δεν κατέγραψαν όλα τα περιστατικά και ζητώντας και τη δική του τιμωρία. 

Η καταγγελία των Πειραιωτών θα κριθεί από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα την Παρασκευή, ενώ αύριο το μεσημέρι (15:00) είναι ορισμένη η εκδίκαση στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, με τις δυο ομάδες βάσει κατηγορητηρίου να μην απειλούνται με κάτι παραπάνω από βαρύ πρόστιμο.

Πηγή: sport-fm.gr

best of network

σχετικά άρθρα