Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
ΔΕΗ

Ηλεκτρικά λεωφορεία που θα κινούνται με ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, μαζί με τους σταθμούς φόρτισης και υπηρεσίες συντήρησης, επισκευής, ανακύκλωσης των μπαταριών κ.λπ., θα παρέχει η ΔΕΗ στους δήμους, στο πλαίσιο της νέας επιχειρηματικής πρωτοβουλίας για διείσδυση στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Ήδη η ΔΕΗ έχει υπογράψει, από τον περασμένο Νοέμβριο, μνημόνιο συνεργασίας με την πολωνική εταιρεία Solaris Bus & Coach που διαθέτει τεχνογνωσία στον τομέα. Το «προϊόν» που ετοιμάζεται θα αφορά καταρχήν τη δημοτική συγκοινωνία και θα περιλαμβάνει συνολική λύση για την ηλεκτροκίνηση: από την προμήθεια των οχημάτων και της ενέργειας μέχρι τους σταθμούς ανεφοδιασμού και την επισκευή βλαβών. Προβλέπεται επίσης ότι η ενέργεια που θα καταναλώνεται για τις αστικές μεταφορές των δήμων θα συνοδεύεται από πράσινα πιστοποιητικά. Σε πρώτη φάση θα επιλεγεί ένας δήμος για πιλοτική εφαρμογή και στόχος στη συνέχεια είναι να επεκταθεί το σύστημα σε περισσότερους δήμους.

Μιλώντας σε συνέδριο για τις «πράσινες» μεταφορές την περασμένη εβδομάδα, ο διευθυντής υλοποίησης επιχειρηματικών δράσεων της ΔΕΗ Φώτης Καραγιάννης τόνισε ότι η ηλεκτροκίνηση και η αγορά φυσικού αερίου είναι δύο τομείς στους οποίος θα δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά η ΔΕΗ, στο πλαίσιο του εταιρικού μετασχηματισμού που αποσκοπεί στην αντιστάθμιση των απωλειών από την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Ήδη ο Διαχειριστής του Δικτύου (ΔΕΔΔΗΕ), θυγατρική της ΔΕΗ, έχει υποβάλει πρόταση για ανάπτυξη περισσότερων των 1.500 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα, η οποία προσελκύει επιχειρηματικό ενδιαφέρον, καθώς στη διαβούλευση για τις τεχνικές τους προδιαγραφές συμμετείχαν 8 επιχειρήσεις.

Σε σχέση με το φυσικό αέριο τα σχέδια της ΔΕΗ περιλαμβάνουν τη διερεύνηση εναλλακτικών πηγών προμήθειας, αλλά και τη δραστηριοποίηση στη λιανική με προσφορά «πακέτων» ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, όπως ήδη κάνουν εναλλακτικοί προμηθευτές ενέργειας. Επιπλέον, η πιθανότητα τροφοδοσίας μονάδων ηλεκτροπαραγωγής σε νησιά με φυσικό αέριο (εφόσον η λύση αυτή κριθεί πιο συμφέρουσα σε σχέση με τη διασύνδεση) δημιουργεί προϋποθέσεις και για ανάπτυξη δικτύων στα εν λόγω νησιά για πώληση φυσικού αερίου σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενδεχόμενο που επίσης εξετάζεται από τη ΔΕΗ.

Κ.Βουτσαδάκης

ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πολλαπλό βιβλίο
Το πολλαπλό βιβλίο και η αναγκαιότητα ουσιαστικής επιμόρφωσης των διδασκόντων
«Το πολλαπλό βιβλίο μπορεί να αποτελέσει μια σημαντική ευκαιρία αναβάθμισης της εκπαίδευσης, μόνο όμως αν στηριχθεί σωστά»
Το πολλαπλό βιβλίο και η αναγκαιότητα ουσιαστικής επιμόρφωσης των διδασκόντων
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)
Aristotle Innovation Forum: Η εξερεύνηση του διαστήματος και η σχέση της ανθρωπότητας με το Σύμπαν
Τρεις ομιλίες, σήμερα, Τετάρτη 20 Μαΐου 2026 και ώρες 16:00 με 17:30, στο Περίπτερο 15 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης
Aristotle Innovation Forum: Η εξερεύνηση του διαστήματος και η σχέση της ανθρωπότητας με το Σύμπαν
ντουντουκα
ΑΔΕΔΥ σε εκπαιδευτικούς: «Η στάση εργασίας για την ελληνική PISA ισχύει κανονικά»
Νέα κόντρα ΑΔΕΔΥ – Υπουργείου Παιδείας για τη στάση εργασίας των εκπαιδευτικών: «Η δικαστική απόφαση αφορά μόνο τη ΔΟΕ»
ΑΔΕΔΥ σε εκπαιδευτικούς: «Η στάση εργασίας για την ελληνική PISA ισχύει κανονικά»
ιδιωτικά σχολεία
Β’ Αθήνας: Οριστικές τοποθετήσεις και μεταθέσεις εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής 2026-2027
Τα ονόματα στις νέες οργανικές θέσεις δασκάλων και νηπιαγωγών (ΠΕ60/61 και ΠΕ70/71) σε ΣΜΕΑΕ και Τμήματα Ένταξης
Β’ Αθήνας: Οριστικές τοποθετήσεις και μεταθέσεις εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής 2026-2027