Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Έναρξη 29-30 Ιουνίου

Έγκαιρα και επίσης για πρώτη φορά ξεχωριστά, το Ελληνικό Φεστιβάλ ανακοίνωσε το πρόγραμμα της Επιδαύρου για το καλοκαίρι 2018.

Η προτεραιότητα έναντι της Αθήνας δόθηκε επειδή, όπως εξήγησε ο καλλιτεχνικός διευθυντής Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος παρουσιάζοντας σήμερα το πρόγραμμα, η Επίδαυρος, «το βαρύ πυροβολικό του Φεστιβάλ» όπως είπε χαρακτηριστικά, επιδιώκει φέτος να προσελκύσει περισσότερους ξένους θεατές. «Εκτός από τις συνεργασίες με ελληνικούς και διεθνείς οργανισμούς και γραφεία που δραστηριοποιούνται στον πολιτιστικό οργανισμό, έχουμε συνοδοιπόρο την Υδραϊκή Ναυτική Εταιρεία της Άννας-Μαρίας Δρακοπούλου που θα εξασφαλίσει μια νέα προσέγγιση-σύνδεση δια θαλάσσης για τις παραστάσεις των αρχαίων θεάτρων της Επιδαύρου», ανακοίνωσε ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος.

Το στίγμα του προγράμματος εγγράφεται φέτος σε όλο το ρεπερτόριο στο Αρχαίο Θέατρο και στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου, στην ευρύτερη θεματική «Πολιτεία και Πολίτης», και συνδέεται με το περιεχόμενο της έρευνας στο Λύκειο της Επιδαύρου.

Το πρόγραμμα ανοίγει στις 29-30 Ιουνίου, με Αχαρνείς του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου και ολοκληρώνεται στις 17-18 Αυγούστου με τον Οιδίποδα επί Κολωνώ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κόκκου, σηματοδοτώντας το ξεκίνημα της συνεργασίας του Φεστιβάλ Επιδαύρου με το Ινστιτούτο Αρχαίου Δράματος του Φεστιβάλ Συρακουσών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

απθ
ΑΠΘ: Σπάνια τεκμήρια για Αριστοτέλη και Γαληνό στο Aristotle Innovation Forum
Σπάνια τεκμήρια για τον Αριστοτέλη και τον Γαληνό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου θα εκτεθούν στο πλαίσιο του Aristotle Innovation Forum
ΑΠΘ: Σπάνια τεκμήρια για Αριστοτέλη και Γαληνό στο Aristotle Innovation Forum
Σοφία Ζαχαράκη
Ζαχαράκη: «Ο κόσμος συνδέει τη ΝΔ με τη βελτίωση της ζωής του»
«Οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να ζητάνε περισσότερα αλλά στο τέλος αποφασίζουν με βάση ποιος βελτιώνει πραγματικά τη ζωή τους» δήλωσε η υπουργός...
Ζαχαράκη: «Ο κόσμος συνδέει τη ΝΔ με τη βελτίωση της ζωής του»
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.) αναλαμβάνει
Πανελλαδικές εξετάσεις: Οδηγός αυτοφροντίδας και διαχείρισης άγχους από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό
«Δεν είστε μόνοι» το μήνυμα του Ε.Ε.Σ. προς μαθητές και γονείς
Πανελλαδικές εξετάσεις: Οδηγός αυτοφροντίδας και διαχείρισης άγχους από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό