Την ίδια ώρα υπάρχει και η πετρελαιοκηλίδα στη Σαλαμίνα

Και ενώ η πετρελαιοκηλίδα στη Σαλαμίνα από τη βύθιση του "Αγία Ζώνη 2" δεν έχει ακόμη καθαριστεί, προακαλώντας προβλήματα στους κατοίκους και μολύνοντας το τοπικό οικοσύστημα, διαρροή πετρελαίου παρατηρήθηκε και από το «BLUE STAR PATMOS».

Σύμφωνα με όα μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, χθες το πρωί, κατά τη διαδικασία ανέλκυσης του πλοίου, εντός της μεγάλης πλωτής δεξαμενής του Οργανισμού Λιμένα Πειραιώς, σημειώθηκε διαρροή πετρελαιοειδών από τις δεξαμενές λόγω υφιστάμενου ρήγματος.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, από το συμβάν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση περίπου 350 τετραγωνικών μέτρων περιμετρικά της πλωτής δεξαμενής, που είναι ήδη εγκλωβισμένη με ποντισμένο πλωτό φράγμα, ενώ παρατηρήθηκαν διάσπαρτες κηλίδες πετρελαιοειδών μικρής έκτασης γύρω από προσδεδεμένα πλοία.

Οι εργασίες απορρύπανσης και περισυλλογής των πετρελαιοειδών έχουν αναληφθεί από ιδιωτική εταιρεία στην περιοχή, όπου βρίσκεται αντιρρυπαντικό σκάφος και βυτιοφόρο όχημα. 

Υπενθυμίζεται, ότι τo «BLUE STAR PATMOS» είχε προσαράξει σε ξέρα στις 30 Αυγούστου κατά την είσοδό του στο λιμάνι της Ίου και αποκολλήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου με τη συνδρομή δύο ρυμουλκών, τα οποία το μετέφεραν για δεξαμενισμό στο Πέραμα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μάθε τι σημαίνει το όνομά σου στα αρχαία ελληνικά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber