Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Μία Αλκυόνη το πρώτο θύμα της πετρελαιοκηλίδας στον Σαρωνικό - Ρύπανση στις ακτές της Σαλαμίνας (Εικόνες-Βίντεο)


Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Σεπτέμβριος, 2017 - 17:23 | Στην Κατηγορία:

Τι αναφέρουν περιβαλλοντικές οργανώσεις

Μεγάλα είναι τα προβλήματα που έχει προκαλέσει στη Σαλαμίνα, καθώς και στο οικοσύστημα των ακτών της, η ρύπανση από τη βύθιση του μικρού δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» τα ξημερώματα της Κυριακής, με 2.570 τόνους καύσιμα, νοτιοδυτικά της Αταλάντης στον Σαρωνικό.

Στην περιοχή έχει ήδη δημιουργηθεί πετρελαιοκηλίδα μήκους 1,5 χιλιομέτρου, με τη Δήμαρχο Σαλαμίνας να κάνει λόγο για "έντονη δυσοσμία στην περιοχή", καθώς και ότι "αν αλλάξει η κατεύθυνση του ανέμου, τότε δεν αποκλείεται το πρόβλημα της ρύπανσης να επεκταθεί σε όλο το Σαρωνικό"!

Σε βίντεο που έχει τραβηχθεί από κάμερα σε drone αποτυπώνεται το μέγεθος της ρύπανσης, καθώς βυθός, παραλίες και ακτές έχουν γεμίσει με πάνω από 20 κ.μ πετρελαιοειδών. Τα ειδικά πλέγματα που τοποθετήθηκαν από τα συνεργεία καθαρισμού είναι επίσης ορατά, όμως φαίνεται ότι η πετρελαιοκηλίδα έχει εξαπλωθεί και πέραν αυτών.

Την ίδια ώρα, ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής δημοσίευσε στη σελίδα του στο Facebook εικόνες από τα πρώτα, γνωστά τουλάχιστον, θύματα της πετρελαιοκηλίδας. Πρόκειται για μια αλκυόνη, η οποία έχει καλυφθει με πετρέλαιο.

Ο δε Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας δημοσίευσε στη δική του σελίδα: 

"Αλκυόνη.
Το άτυχο πουλί έβγαλε ζωντανό από τη θάλασσα δημοσιογράφος του Reuters (Giorgos Moutafis) με αυτοθυσία αφού χρειάστηκε να μπει μέσα στα πετρέλαια ως τη μέση σχεδόν με τη βοήθεια κατοίκων της περιοχής, και γίνεται προσπάθεια μεταφοράς του σε κέντρο περίθαλψης άγριων ζώων στην Αθήνα από μέλος της Greenpeace."

Πηγή βίντεο: Youtube / UP DRONES


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

ΕΡΕΥΝΑ: Η ρύπανση απειλεί τον πλανήτη

Το γράφημα αποτυπώνει στοιχεία σχετικά  με την ατμοσφαιρική ρύπανση και τις επιπτώσεις στην παγκόσμια υγεία

Η ρύπανση από το πλαστικό, άλλο θέμα διαφωνίας στη σύνοδο κορυφής

Ο Καναδάς, η Γαλλία, η Γερμανία, η Βρετανία και η Ιταλία, καθώς και η Ευρωπαϊκή Ένωση υπέγραψαν έναν νέο χάρτη κατά της ρύπανσης των ωκεανών από το πλαστικό...

Γερασμένα τα σχολικά λεωφορεία στην Αθήνα - Ρυπογόνα και με χαμηλότερη ασφάλεια

Παλιά οχήματα και στις αστικές συγκοινωνίες και στον τουρισμό της πρωτεύουσας