Ελαφόνησος: Ένας παράδεισος στην "ουρά" της Λακωνίας
Η Ελαφόνησος συνδέεται ακτοπλοϊκά με την Νεάπολη στην άκρη της Λακωνίας. Για να φτάσεις εκεί με αυτοκίνητο, χρειάζεσαι να υπολογίζεις τουλάχιστον 5 ώρες στο τιμόνι και 10 λεπτά με το καράβι-παντόφλα. 

Το νησί αποτελείται από το χωριό Ελαφόνησος και τους οικισμούς Καπάρι, Κάτω Νησί, Λεύκη και Πούντα. Το σημερινό της όνομα το οφείλει στο πλούσιο κυνήγι που υπήρχε στην περιοχή από την αρχαιότητα, καθώς, πολλά ήταν τα ιερά της θεάς του κυνηγιού Αρτέμιδας. Το διάσημο άγαλμα της Θεάς Αρτέμιδας στο Μουσείο του Λούβρου, που κρατά ένα τέτοιο ελάφι, έχει βρεθεί στην ευρύτερη περιοχή.

Υπέροχα νερά, γαλαζοπράσινα και ήλιος δυνατός. Μαυρίζεις ακόμη και κάτω απο την ομπρέλα. Ενώ χωρίς αντιηλιακό, απλώς κινδυνεύεις. Δίπλα είναι και το κάμπιγκ του Σίμου που μπορεί κανείς να μείνει στην σκηνή του. Τα τελευταία χρόνια, η περιοχή γνωρίζει άνθιση. Έτσι η οργάνωση έχει αυξηθεί μαζί με τους επισκέπτες του μικρού νισιού. Η ατραξιόν είναι η διπλή απέραντη παραλία Σίμος, λίγο μετά το κάμπινγκ. Πλεόν διαθέτει ξαπλώστρες, σταθερές ομπρέλες και σημεία που παίζουν βόλει, ρακέτες κ.α. Σε κάθε περίπτωση θα βρείς οποσδήποτε το σημείο που θα σου αρέσει περισσότερο για να απολαύσεις το ήλιο, την παραλία και τα χρώματά της.

Φωτογραφίες: Θανάσης Καρατζάς

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Καταγγελία για παράνομες πράξεις σε Σχολεία Ειδικής Αγωγής εις βάρος νεοδιόριστων ΕΕΠ και ΕΒ
Καταγγελία για παράνομες πράξεις σε Σχολεία Ειδικής Αγωγής εις βάρος νεοδιόριστων ΕΕΠ και ΕΒ
Διευθύντριες και Διευθυντές από υπερβάλλοντα ζήλο πήραν την πρωτοβουλία να καλέσουν τηλεφωνικά τους νεοδιόριστους και να υπογράψουν Πράξη ανάληψης...
Καταγγελία για παράνομες πράξεις σε Σχολεία Ειδικής Αγωγής εις βάρος νεοδιόριστων ΕΕΠ και ΕΒ