Thumbnail
Λουτράκι Βιάνου

Στο Κέντρο Υγείας με συμπτώματα ιογενούς γαστρεντερίτιδας μεταφέρθηκε το σύνολο των κατοίκων του χωριού Λουτράκι του Δήμου Βιάννου!

Σε παρέμβασή του στο Ράδιο Κρήτη, ο Δήμαρχος Βιάννου, Παύλος Μπαριτάκης, δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για το γεγονός, κάνοντας λόγο αρχικά για το νερό. 

Όπως είπε ο κ. Μπαριτάκης έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από πλευράς δήμου, δηλαδή έλεγχος στις δεξαμενές όπου δεν διαπιστώθηκε δολιοφθορά, αλλά και χλωρίωση του δικτύου. Πάντως, οι πρώτες ενδείξεις φαίνεται να απενοχοποιούν το νερό, αν και τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν όταν βγουν τα επίσημα αποτελέσματα των αναλύσεων.

Από την πλευρά του, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Βιάννου, Σπύρος Βουτουθιανάκης, επιβεβαίωσε, μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη, ότι στο Κέντρο Υγείας της περιοχής  μεταφέρθηκαν περίπου 30 κάτοικοι ανάμεσά τους και παιδιά και μάλιστα τα πρώτα περιστατικά δημοτών με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας εμφανίστηκαν από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι σε καθημερινή βάση το Κέντρο Υγείας Βιάννου δέχεται περίπου 6-7 περιστατικά. Μάλιστα και σήμερα το πρωί  όπως είπε υπήρξαν άτομα που επισκέφθηκαν το Κ. Υ Βιάννου με τα ίδια συμπτώματα.

Ο κ. Βουτουθιανάκης ωστόσο ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει έξαρση γαστρεντερίτιδας και των ιογενών λοιμώξεων όχι μόνο στην περιοχή της Βιάννου επισημαίνοντας μάλιστα  ότι τις τελευταίες ημέρες και στο Βενιζέλειο νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί ασθενείς και κυρίως μικρά παιδιά με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.

Να σημειώσουμε ότι εκτός των 30 κατοίκων που ζήτησαν βοήθεια από το Κέντρο Υγείας, κάποιοι άλλοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία του Ηρακλείου, άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, που τα παιδιά τους ανησύχησαν και προτίμησαν ένα μεγάλο νοσοκομείο για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων, που ήταν ο υψηλός πυρετός και οι διάρροιες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γεύμα
Αυτό συμβαίνει στο σώμα όταν πεινάμε και μυρίζουμε φαγητό
Επιστήμονες στο τμήμα έρευνας του μεταβολισμού του Ινστιτούτου Max Planck, έδειξαν σε πειράματα σε ποντίκια ότι οι προσαρμογές στα μιτοχόνδρια του...
Αυτό συμβαίνει στο σώμα όταν πεινάμε και μυρίζουμε φαγητό