Thumbnail
Φοροδιαφυγή

Σε συγκεκριμένα πρόσωπα, κάποια από τα οποία εμπλέκονται σε μεγάλες ποινικές υποθέσεις και ξέπλυμα χρήματος επικεντρώνεται η έρευνα των δικαστικών αρχών, που περιμένουν την παράδοση νέων στοιχείων από το εξωτερικό.

Εν αναμονή των στοιχείων από το εξωτερικό βρίσκονται οι δικαστικοί λειτουργοί που ασχολούνται με τις λίστες φοροδιαφυγής και δικογραφίες διαφθοράς, και οι οποίοι φαίνεται πως το επόμενο διάστημα θα μπορούν να προχωρήσουν σε νέες ενέργειες καθώς ήδη έχουν εντοπίσει πρόσωπα «τεράστιου ποινικού ενδιαφέροντος» που συνδέονται με μεγάλες υποθέσεις.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, οι έρευνες των δικαστικών αρχών έχουν ήδη επικεντρωθεί σε συγκεκριμένα πρόσωπα κάποια από τα οποία εμπλέκονται σε μεγάλες ποινικές υποθέσεις στις οποίες κυριαρχεί το αδίκημα της «νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα».

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές το επόμενο διάστημα αναμένονται στοιχεία που έχουν ζητηθεί τόσο για τις λίστες μεγαλοκαταθετών όσο και για τη μεγάλη υπόθεση των στοιχείων του Παναμά για τα οποία ήδη έχουν αποσταλεί συγκεκριμένα αιτήματα δικαστικής συνδρομής για «συγκεκριμένες περιπτώσεις» διαχειριστών και δικαιούχων εξωχώριων εταιρειών.

Τα «panama papers» αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες διαρροές στοιχείων φοροαποφυγής, φοροδιαφυγής και διακίνησης «μαύρου χρήματος» που έχει δημοσιοποιηθεί ποτέ.

Τα περίφημα έγγραφα, αποτελούν ουσιαστικά το «πελατολόγιο» της παναμέζικης δικηγορικής εταιρίας Mossack Fonseca, μιας από τις μεγαλύτερες σε παγκόσμιο επίπεδο στην παροχή υπηρεσιών για εξωχώριες και υπεράκτιες εταιρείες.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα