Thumbnail

Ο Nόαμ Τσόσκι, μια από τις πλέον ηχηρές φωνές συνείδησης των ΗΠΑ και γνωστός για τη σκληρή του κριτική, μεταξύ άλλων, και σε θέματα που αφορούν τους κανόνες του καπιταλιστικού συστήματος, την παγκόσμια οικονομία και τον χρηματοπιστωτικό τομέα προέβη σε μια πολύ ανησυχητική πρόβλεψη.

Όπως δήλωσε, η αμερικανική οικονομία οδεύει ολοταχώς προς ένα νέο κραχ-που φυσικά δεν θα αφήσει ανεπηρέαστη την παγκόσμια οικονομία-ενώ την αποκλειστική ευθύνη θα έχει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Αρχικά ο γνωστός φιλόσοφος και γλωσσολόγος, σε δηλώσεις του αναφέρει πως το «anti-establishment» καθεστώς που προπαγανδίζει ο Τραμπ δεν είναι παρά ένα «αστείο» αφού οι επιλογές του σε ό,τι αφορά τον διορισμό προσώπων σε θέσεις- κλειδιά αλλά και οι πολιτικές απορρύθμισης της αγοράς που προωθεί, έχουν ενθαρρύνει τη χρηματιστηριακή αγορά.

Ο Τσόμσκι αναφερόμενος στην περί «anti-establishment» προπαγάνδα του Τραμπ, εξήγησε:

"Αυτό (το υπουργικό συμβούλιο) προέρχεται από την τάξη των δισεκατομμυριούχων, από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, από τον στρατό κοκ. Ρίξτε μια ματιά στο χρηματιστήριο και θα καταλάβετε πόσο αντι-καθεστωτικός είναι (ο Τραμπ). Από τη στιγμή που εξελέγη, και μέχρι σήμερα, οι τιμές των μετοχών στα χρηματιστήρια έχουν απογειωθεί». Οι επενδυτές είναι «ενθουσιασμένοι που (ο Τραμπ) πρόκειται να εξαλείψει κάθε κανόνα του υφιστάμενου ρυθμιστικού πλαισίου αφήνοντά τους να παράξουν ακόμη περισσότερα κέρδη. Φυσικά, αυτό θα οδηγήσει σε ένα ακόμη κραχ (στην οικονομία) αλλά αυτό δεν είναι δικό τους πρόβλημα. Οι φορολογούμενοι θα φροντίσουν για αυτό». Δηλαδή θα πληρώσουν την όποια ζημία.

Σημειώνεται πάντως πως δεν είναι μόνο ο Νόαμ Τσόμσκι που προβλέπει μια ακόμη σοβαρή οικονομική κρίση. Ακόμα και η Wall Street Journal σε δημοσίευμα της προειδοποιεί για μελλοντικά προβλήματα, αφού η αύξηση που παρατηρήθηκε στα κέρδη κυρίως των κερδοσκοπικών hedge funds – τα οποία διαπραγματεύονται προϊόντα σε όλο τον κόσμο-είναι προβληματική.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΓΡΑΠΤΟΣ ΑΣΕΠ 2Γ: ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ παραδείγματα εξέτασης με τις λύσεις τους

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

πουρές
Νόστιμος πουρές πατάτας στο λεπτό - Μικρά μυστικά που απογειώνουν το πιάτο
Ο πουρές μπορεί με πολλούς τρόπους να γίνει γευστικότατος και να αποβάλει την απλή γεύση της πατάτας, έχοντας μέσα του λίγη τσαχπινιά
Νόστιμος πουρές πατάτας στο λεπτό - Μικρά μυστικά που απογειώνουν το πιάτο
university_lausanne
Πανεπιστήμιο Λωζάνης: Δεκάδες περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και 4 βιασμοί
Έρευνα αποκάλυψε περισσότερες από 140 περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης και 4 βιασμούς, στο πανεπιστήμιο της Λωζάνης, την τελευταία πενταετία -...
Πανεπιστήμιο Λωζάνης: Δεκάδες περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και 4 βιασμοί
μαλλιά
Πρόεδρος της Δερματολογικής Εταιρείας: Κίνδυνος από «θεραπείες» σε κέντρα αισθητικής
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ) σχετικά με την επικινδυνότητα θεραπειών σε κομμωτήρια και...
Πρόεδρος της Δερματολογικής Εταιρείας: Κίνδυνος από «θεραπείες» σε κέντρα αισθητικής