Thumbnail
EXIT POLLS

Ο επικεφαλής της εκλογικής εκστρατείας του ακροδεξιού υποψηφίου των αυστριακών προεδρικών εκλογών, Νόρμπερτ Χόφερ, παραδέχθηκε την ήττα του, επιβεβαιώνοντας τα exit polls που δίνουν μικρό προβάδισμα στον ανεξάρτητο, υποστηριζόμενο από τους "Πράσινους", Αλεξάντερ βαν ντερ Μπέλεν.

Τα έως τώρα γκάλοπ έδειχναν ότι η μάχη θα κριθεί στο νήμα, με την Ευρώπη να παρακολουθεί εναγωνίως, καθώς πολλοί θεωρούν όυι υπάρχουν αναλογίες με το αντίστοιχο δημοψήφισμα για το Brexit.

Παράλληλα, οι αυστριακές προεδρικές εκλογές αποτελούν προοίμιο των εκλογών σε Ολλανδία, Γαλλία και Γερμανία, με την ακροδεξιά να κάνει αισθητή την παρουσία της και στις τρεις χώρες.

Συνολικά 6,4 εκατομμύρια Αυστριακοί ψηφοφόροι καλούνται σήμερα στις κάλπες, για τρίτη φορά μέσα σε οκτώ μήνες, για να εκλέξουν τον νέο ομοσπονδιακό πρόεδρο της χώρας τους.

Το Exit Poll που βγήκε στην Αυστρία πριν λίγα λεπτά δείχνει εν τέλει ότι ο Φαν ντε Μπέλεν προηγείται με 53,6%, έναντι του Χόφερ, ο οποίςο συγκεντρώνει 46,4%. 

Έως τώρα έχει καταμετρηθεί το 60% των ψήφων, χωρίς τις επιστολικές, οι οποίες ευνοούν και πάλι τον φαν βτερ Μπέλεν, όπως αποδείχθηκε και στους προηγούμενους γύρους.

Η εταιρεία δημοσκοπήσεων SORA/ORF, όπως θα δείτε και στο παρακάτω tweet, κάνει πρόβλεψη για 2 εκατομμύρια ψήφους για τον Φαν Ντερ Μπέλεν και 1,9 εκατομμύρια ψήφους για τον Νόρμπερτ Χόφερ

#AUSTRIA: proiezione SORA/ORF, Van der Bellen 2.072.000 voti e Hofer 1.907.000

— YouTrend (@you_trend) December 4, 2016

Ο νέος Πρόεδρος της Αυστρίας

Ο 72χρονος υποστηριζόμενος από τους "Πράσινους" κκαι πρώην αρχηγός τους, ο καθηγητής Πανεπιστημίου, Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, είναι ο νικητής του σημερινού επαναληπτικού γύρου των αυστριακών προεδρικών εκλογών, και ως εκ τούτου ο νέος ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Αυστρίας, έχοντας επικρατήσει του ακροδεξιού υποψήφιου Νόρμπερτ Χόφερ, υπαρχηγού του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων.

Ο Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν υπήρξε ο νικητής του δευτέρου γύρου των προεδρικών εκλογών στις 22 Μαΐου, ο οποίος ακυρώθηκε εξ ολοκλήρου την 1η Ιουλίου από το Αυστριακό Συνταγματικό Δικαστήριο, που αποδέχθηκε σχετική προσφυγή την οποία είχε καταθέσει ενώπιον του Κόμματος των Ελευθέρων προφανώς λόγω της ήττας του υποψηφίου του.

Με τον Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, αναλαμβάνει μελλοντικός ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Αυστρίας, για πρώτη φορά στη μεταπολεμική ιστορία, ένας πολιτικός που δεν προέρχεται από κανένα εκ των δύο κυβερνώντων μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, στη χώρα κομμάτων, του Σοσιαλδημοκρατικού και του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος.

(με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

diamantopoyloy_0.jpg
Διαμαντοπούλου για Ψηφιακό Σχολείο: Εμείς το παρουσιάσαμε το 2010 (Όλη η γνώση με ένα «κλικ»!)
Άννα Διαμαντοπούλου: «Είναι σημαντικές οι ανακοινώσεις του υπουργού Παιδείας και του Π/Θ για το ψηφιακό σχολείο και το ψηφιακό φροντιστήριο» και...
Διαμαντοπούλου για Ψηφιακό Σχολείο: Εμείς το παρουσιάσαμε το 2010 (Όλη η γνώση με ένα «κλικ»!)
σάντουιτς
Σάντουιτς: Γιατί πρέπει να αποφεύγετε το αλουμινόχαρτο και την πλαστική μεμβράνη όταν το τυλίγετε
Γιατί πρέπει να αποφεύγετε το αλουμινόχαρτο και την πλαστική μεμβράνη όταν τυλίγετε ένα σάντουιτς
Σάντουιτς: Γιατί πρέπει να αποφεύγετε το αλουμινόχαρτο και την πλαστική μεμβράνη όταν το τυλίγετε