Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Thumbnail
25η Νοέμβρη: Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Άκρως ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για τη σεξουαλική κακοποίηση των γυναικών στην Ελλάδα, τα οποία δημοσιεύει η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία. Τουλάχιστον 5.000 βιασμοί σημειώνονται στη χώρα μας κάθε χρόνο, εκ των οποίων μόνο 150 φτάνουν στο δικαστήριο. Παράλληλα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση 16.700.000 γυναίκες υπέστησαν σωματική βία ή σεξουαλική κακοποίηση, μέσα σε έναν χρόνο.

Στη χώρα μας, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, φαίνεται πως σωματική βία αναφέρει ότι έχει υποστεί το 24% των γυναικών (18% από σύντροφο και 10% από άλλο άτομο), ενώ σεξουαλική βία αναφέρεται από το 6% των γυναικών (5% από σύντροφο και 1% από άλλο άτομο). 

Τα πρώτα στοιχεία από το ιατροδικαστικό ιατρείο του νοσοκομείου «Ασκληπιείο Βούλας», και την Ιατροδικαστή κ. Άννα Ράζου, δείχνουν ότι στον πρώτο μήνα λειτουργίας του αντιμετώπισε 25 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.   

Όπως είναι γνωστό ο μόνος ιατρός που είναι ειδικός στην καταγραφή, εκτίμηση και πιστοποίηση των σωματικών βλαβών ή στην πιστοποίηση της σεξουαλικής βίας είναι ο ιατροδικαστής. 

Όπως σημειώνει η ΕΙΣ, κανένα άλλο ιατρικό πιστοποιητικό από ιατρό διαφορετικής ειδικότητας δεν έχει καμία απολύτως αξία. Δυστυχώς ένα σοβαρό πρόβλημα που εντοπίζεται στην Ελλάδα είναι η μεγάλη έλλειψη ιατροδικαστικών δομών. Έτσι, πάνω από τους μισούς νομούς της χώρας μας δεν διαθέτουν ούτε ένα ιατροδικαστή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ότι ενώ τα περιστατικά βιασμών υπολογίζονται στη χώρα μας σε 5000 ετησίως, μόνο 150 από αυτά πιστοποιούνται και ακολουθούν τη νομική οδό.

25η Νοέμβρη: Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Η 25η Νοέμβρη έχει ανακηρυχθεί από τον ΟΗΕ, ως παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Με αφορμή την ημέρα αυτή, η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία προσφέρει για μία εβδομάδα δωρεάν υπηρεσίες πληροφόρησης και συμβουλευτικής σε όλες τις γυναίκες που αισθάνονται ότι το έχουν ανάγκη. 

Συγκεκριμένα, από 25 Νοεμβρίου έως και 2 Δεκεμβρίου 2016 τα, συνεργαζόμενα με την ΕΙΕ, νόμιμα ιατροδικαστικά ιατρεία της χώρας θα δέχονται δωρεάν όλες τις κακοποιημένες γυναίκες.

Για την πλήρη λίστα των συνεργαζόμενων ιατρείων που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο της ΕΙΕ: www.hsfm.gr.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αυτά είναι τα 5 επαγγέλματα με μισθό πάνω από 87000 ευρώ

8 επιδόματα που δε γνώριζες ότι δικαιούσαι - Πώς θα λάβεις τα χρήματα

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η πρώτη ετήσια Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών στον Αυτισμό στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ  Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Τι συμβαίνει εάν ο εκπαιδευτικός παραιτηθεί από πλάνη ενώ δεν πληροί τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης
Το χρονικό διάστημα από την αποχώρηση από την Υπηρεσία μέχρι την επαναφορά σε αυτήν δεν λογίζεται συντάξιμο και δεν καταβάλλονται αποδοχές για αυτό.
Τι συμβαίνει εάν ο εκπαιδευτικός παραιτηθεί από πλάνη ενώ δεν πληροί τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης