Thumbnail

Συντάκτης: Μ.Διον.

Στα δικαστήρια των Ιωαννίνων είναι στραμμένα τα μάτια και τα αυτιά της Κρήτης αυτές τις μέρες. Οι 20 μήνες που πέρασαν από τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη δεν είναι αρκετοί να σβήσουν τα σημάδια που άφησε η υπόθεση στο νησί.

Οι... «λεβέντες» που συνάντησε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης είναι είδος ενδημικό του νησιού. Μειοψηφία ασφαλώς αλλά φασαριόζικη, αυθάδης και καπετανάτη. Που δρέπει δάφνες για τη δική της λεβεντιά από τη χλεύη κάθε είδους διαφορετικότητας. Απέναντι στον κατατρεγμένο πρόσφυγα, απέναντι στον μαλθακό συμφοιτητή, απέναντι στη δασκάλα που τόλμησε να μαλώσει το περήφανο Κρητικόπουλο.

Σε πλήρη αναντιστοιχία με την ιστορία και τον πολιτισμό της Κρήτης, των γραμμάτων, των ολοκαυτωμάτων (οπότε ήταν η ίδια «διαφορετική» από τους κατακτητές της) και των αγώνων για την ελευθερία.

Στο δικαστήριο των Ιωαννίνων έρχονται οι δύο όψεις της Κρήτης απέναντι η μία στην άλλη. Η εμπλοκή των πολιτικών ονομάτων στην υπόθεση δείχνει σε ποια από τις δύο διάλεξαν να «ποντάρουν» (κάποιοι έστω) εκπρόσωποί της.

Το κακό είναι ότι αυτά είναι βαθύτερα ζητήματα, κουλτούρας, συμπεριφοράς, ανοχής, πολιτικής και κοινωνικής στάσης απέναντι στα πράγματα. Και αυτά δεν λύνονται με αποφάσεις δικαστηρίων. 

Πηγή: efsyn.gr / Φωτο: Graffiti στο Ηράκλειο για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα