Thumbnail
Ανώνυμες επιστολές στον εισαγγελέα

Μία ακόμη υπόθεση που σχετίζεται με νοσοκομείο απασχολεί τις εισαγγελικές αρχές.

Αυτή τη φορά πρόκειται για το «Θεαγένειο» Αντικαρκινικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη. 

Συγκεκριμένα, στο γραφείο του εισαγγελέα εγκλημάτων διαφθοράς Θεσσαλονίκης έφθασαν ανώνυμες επιστολές, οι οποίες εμπεριείχαν καταγγελίες για υπεξαίρεση φαρμάκων υψηλού κόστους που καταλήγουν στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στις επιστολές «στοχοποιούνται» δύο συγκεκριμένα άτομα που εμφανίζονται να αφαιρούν από τις παρτίδες ποσότητες φαρμάκων, τα οποία, έναντι αμοιβής, καταλήγουν σε γειτονική χώρα.

Πληροφορίες θέλουν οι εμπλεκόμενοι καταχραστές να είναι γιατροί, ενώ προορισμός των φαρμάκων πιθανολογείται ότι είναι η Βουλγαρία. 

Παράλληλα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα υπεξαιρεθέντα φάρμακα κατατάσσονται στην κατηγορία των ακριβών φαρμάκων και αποτελούν μέρος των σκευασμάτων που προορίζονται για διάθεση σε ασθενείς του «Θεαγένειου» οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρές παθήσεις.

Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω, ο αντιεισαγγελέας Εφετών, Αχιλλέας Ζήσης, διέταξε έρευνα από το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας με το ερώτημα να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται τα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα της απιστίας και της υπεξαίρεσης. 

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, η έρευνα εκτείνεται σε βάθος 5ετίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα