Απεργία στις 16 από τις 19 πυρηνικές μονάδες της Γαλλίας
Απεργία

Είναι φανερό πως στην Γαλλία όταν οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα κινητοποιούνται δεν "αστειεύονται". Ύστερα από τις απεργίες στα διυλιστήρια τώρα αυτές επεκτείνονται στους σταθμούς πυρηνικής ενέργειας.

Το CGT, ένα από τα πέντε μεγάλα της Γαλλίας, ανακοίνωσε πως οι εργαζόμενοι σε 16 από τις 19 πυρηνικές μονάδες της χώρας ψήφισαν για 24ωρη απεργία σήμερα Πέμπτη.

Η απεργία μπορεί να επηρεάσει σοβαρά την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, με δεδομένο ότι το 75% παράγεται από πυρηνικές μονάδες, όμως στέλεχος του CGT παραδέχτηκε στο πρακτορείο Reuters ότι το αποτέλεσμα θα κριθεί από το βαθμό συμμετοχής των εργατών στην κινητοποίηση.

Απέναντι στις κινητοποιήσεις και τα μπλόκα, η κυβέρνηση επέλεξε την καταστολή ως δυναμική απάντηση, στέλνοντας την αστυνομία για να άρει τους αποκλεισμούς.


REUTERS/STEPHANE MAHE

«Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο για να διασφαλίσουμε την τροφοδοσία των Γάλλων και την οικονομία», δεσμεύθηκε ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Η χθεσινή ήταν η τρίτη ημέρα άντλησης από τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαϊκών προϊόντων, που επαρκούν για 115 ημέρες. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ)

best of network

σχετικά άρθρα

Φίλης: Σημίτης, Καραμανλής, Παπανδρέου να πουν την αλήθεια για το ονοματολογικό
Φίλης: Σημίτης, Καραμανλής, Παπανδρέου να πουν την αλήθεια για το ονοματολογικό

Κάλεσμα στα πολιτικά πρόσωπα που έχουν εμπλακεί στη διαπραγμάτευση του ονοματολογικού της πΓΔΜ και ειδικά προς τους Κώστα Καραμανλή, Κώστα Σημίτη,...

Φίλης: Σημίτης, Καραμανλής, Παπανδρέου να πουν την αλήθεια για το ονοματολογικό