Thumbnail
Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς

Το κουδούνι χτύπησε, και αυτή τη φορά ήταν ο ταχυδρόμος. Θυμήθηκε την άλλη φορά, που δεν ήταν ο ταχυδρόμος ούτε ο γαλατάς, αλλά γρήγορα έδιωξε τις ενοχλητικές αναμνήσεις από το μυαλό. "Έχουμε δημοκρατία πλέον" σκέφτηκε με ανακούφιση. 

Ο ταχυδρόμος, ευγενικός και χαμογελαστός, του έδωσε έναν ογκώδη φάκελο. Παραξενεύτηκε. Το παιδί του, μετανάστης εδώ και 3 χρόνια στο εξωτερικό όπως και τα παιδιά των φίλων του, δεν τον έχει συνηθίσει σε γράμματα. Αναγκάστηκε να μάθει skype και facebook, για να μιλάνε που και που. Ο αδελφός του στην Αυστραλία, από άλλη φουρνιά μετανάστευσης αυτός, είχε έρθει στην Ελλάδα πριν λίγους μήνες και έφυγε κακήν - κακώς, όταν είδε τι συμβαίνει εδώ. Τι λόγο θα είχε να του στείλει ολόκληρη διατριβή;
 
Με περιέργεια και κάποια ανησυχία, γιατί πως να είσαι ήσυχος τέτοιες εποχές, κάθισε στο γραφειάκι του, εκεί που όταν ήταν στις δόξες του, ρύθμιζε τα πάντα για το μαγαζάκι του, εκεί που πριν από λίγα χρόνια ετοίμαζε τη φορολογική του δήλωση, αλλά που τώρα πια δεν μπορεί και τη δίνει στο γιο του γείτονα, γιατί όλα τώρα γίνονται με Internet. Είπαμε, πως το λένε το αναθεματισμένο, α ναι, skype. Skype, όχι δα και Taxisnet, δεν έχω και μεταπτυχιακό... Τώρα πια, εκεί στο γραφειάκι του, μιλάει μόνο με το παιδί του, στο skype. 
 
Έβαλε τα γυαλιά της πρεσβυωπίας. Κοίταξε το φάκελο. Αποστολέας ήταν η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Τον έζωσαν τα φίδια. Δεν είναι για καλό σκέφτηκε. Άνοιξε το φάκελο, και αράδιασε τις σελίδες του εγγράφου στο τραπέζι:
 
 
"Η Εθνική Τράπεζα σας παρέχει τη δυνατότητα να ρυθμίσετε τις οφειλές σας και στο πλαίσιο του κώδικα δεοντολογίας του Ν. 4424/2013 ακολουθώντας την προβλεπόμενη Διαδικασία Επίλυσης Καθυστερήσεων (Δ.Ε.Κ)".
 
Όταν ακούς Δ.Ε.Κ. τα πράγματα είναι δύσκολα σκέφτηκε. Χειρότερο από Δ.Ε.Η. του φάνηκε, γιατί τουλάχιστον τότε, όταν του έκοψαν το ρεύμα, βρέθηκαν κάτι καλά παιδιά στη γειτονιά και το επανασύνδεσαν. Και είχαν φαίνεται δίκιο, γιατί μετά ήρθε και το ανώτατο δικαστήριο και είπε ότι δεν είχαν δικαίωμα να του κόψουν το ρεύμα. Αλλά ετούτο δω φαίνεται πιο ζόρικο.
 
Όμως για στάσου, ποιες οφειλές μου ζητάνε να ρυθμίσω, σαν κάτι να άστραψε ξαφνικά στο μυαλό του. Έχει γούστο ο κολλητός μου ο Κωστής, που έγινα εγγυητής στο στεγαστικό του, να έχει κι αυτός πρόβλημα, όπως τόσοι. Θα μου τόχε πει όμως ο Κωστής, δεν είναι σαν αυτούς που μας κυβερνάνε ο Κωστής. 
 
Και διάβασε προσεχτικά τη 2η σελίδα:
 
 
Δεν πίστευε στα μάτια του. Ήταν έτοιμος για όλα σ' αυτή τη χώρα, όπως ήταν έτοιμος και τότε παλιά, στην αντίσταση και μετά στα ξερονήσια που τον τρέχανε, αλλά πίστευε πως υπήρχαν ακόμα όρια. Πλησίασε το χαρτί πιο κοντά:
 
 

Δεν τον γέλαγαν τα μάτια του. Οφειλή 11 λεπτών του Ευρώ έπρεπε να ρυθμίσει. "Εν όψει των ανωτέρω, και σε συμμόρφωση με τα προβλεπόμενα στον Κώδικα Δεοντολογίας του Ν. 4424/2013, παρακαλούμε για την ανταπόκρισή σας εντός 15 ημερών" τον απειλούσαν.

Τώρα νευρίασε. Θυμήθηκε τα ίδια καλά παιδιά που είχαν βοηθήσει και το γείτονά του τον Τάσο, όταν η εφορία ήθελε να του πάρει το σπίτι για 800 Ευρώ χρέος από ΕΝΦΙΑ, θυμήθηκε και τους αγώνες του, τα βάσανά του και κυρίως την αξιοπρέπειά του που κράτησε πάντα σαν το πιο ακριβό του φυλαχτό, κόντρα στις συμβουλές των γύρω του τις πιο πολλές φορές, και πήγε και τα βρήκε.

______________________________________

Το παραπάνω μικρό και ίσως διδακτικό διήγημα, το εμπνευστήκαμε στην Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς από πραγματικό περιστατικό. Η ειδοποίηση που δημοσιεύουμε στις φωτογραφίες είναι πραγματική, και μας δόθηκε πριν λίγο καιρό από φίλο της Επιτροπής. Τα σχόλια δικά σας...

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 70.000 υποψήφιους ως 14/5 με τις λύσεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 15/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

peripoliko
Μητροκτονία στη Λάρισα: «Μου έλεγε ότι δεν δουλεύω και είμαι τεμπέλης» – Απαθής ο 21χρονος δολοφόνος της μητέρας του
Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε στους αστυνομικούς, το έγκλημα έγινε έπειτα από καβγά με τη μητέρα του σχετικά με την απουσία σταθερής δουλειάς
Μητροκτονία στη Λάρισα: «Μου έλεγε ότι δεν δουλεύω και είμαι τεμπέλης» – Απαθής ο 21χρονος δολοφόνος της μητέρας του
epidomata kratos
ΔΥΠΑ: Επίδομα έως 1.000 ευρώ για ανέργους που συμμετέχουν σε προγράμματα κατάρτισης
Χιλιάδες άνεργοι μπορούν να επωφεληθούν από νέο πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ, αποκτώντας σύγχρονες δεξιότητες και οικονομική ενίσχυση έως 1.000 ευρώ
ΔΥΠΑ: Επίδομα έως 1.000 ευρώ για ανέργους που συμμετέχουν σε προγράμματα κατάρτισης
iep
Ανοιχτή πρόσκληση σε εκπαιδευτικούς για συμμετοχή στο διεθνές πρόγραμμα "SYNAPSES International Course 2025"
Πρόσκληση εκπαιδευτικών και διευθυντών σχολικών μονάδων για συμμετοχή στο διεθνές επιμορφωτικό πρόγραμμα SYNAPSES International Course 2025”
Ανοιχτή πρόσκληση σε εκπαιδευτικούς για συμμετοχή στο διεθνές πρόγραμμα "SYNAPSES International Course 2025"
εκαβ
Τραγωδία στη λεωφόρο Ποσειδώνος – Νεκρός 20χρονος μετά από σφοδρό τροχαίο
Μία BMW με τέσσερις νεαρούς εξετράπη της πορείας της και προσέκρουσε σε κολώνα – Δίνει μάχη στη ΜΕΘ ένας εκ των επιβατών
Τραγωδία στη λεωφόρο Ποσειδώνος – Νεκρός 20χρονος μετά από σφοδρό τροχαίο