Thumbnail
Δηλώσεις του στον Ιρλανδικό ραδιοφωνικό σταθμό RTE

Ισορροπημένες χαρακτήρισε τις προτάσεις που κατέθεσε χθες Πέμπτη στους θεσμούς η Ελλάδα ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας σήμερα στον ιρλανδικό ραδιοφωνικό σταθμό RTE.

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι αντιμέτωπη με αιτήματα των ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ που δεν μπορεί να αποδεχθεί. «Οι Έλληνες έχουν υπερβεί εαυτόν για να εξυπηρετήσουν περίεργες απαιτήσεις των πιστωτών», είπε.

Στη βάση αυτή χαρακτήρισε «παράλογο» το αίτημα για περαιτέρω μειώσεις στις συντάξεις. «Οι Έλληνες είναι οι πρωταθλητές της λιτότητας», ανέφερε.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως δεν θα δεχθεί καμία λύση για το χρέος που θα θεωρεί μη βιώσιμη, ενώ υπογράμμισε  πως είναι «απόλυτη» η δέσμευση της Ελλάδας για παραμονή στην ευρωζώνη.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποκάλυψη alfavita.gr: Τροχαίο σοκ με ΚΤΕΛ γεμάτο φοιτητές - «Αποκοιμήθηκε ο οδηγός»

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kairos
Καιρός: «Θα κοιμηθούμε με άνοιξη, θα ξυπνήσουμε με χειμώνα την Πρωτομαγιά»
Από την ηλιοφάνεια και τις υψηλές θερμοκρασίες, περνάμε σε ένα πιο ψυχρό και άστατο σκηνικό, που θυμίζει περισσότερο αρχές χειμώνα παρά άνοιξη.
Καιρός: «Θα κοιμηθούμε με άνοιξη, θα ξυπνήσουμε με χειμώνα την Πρωτομαγιά»
θρανία
Το μάθημα που δεν διδάσκεται: Η ανάγκη για «φιλελεύθερη κοινωνικότητα» στο σχολείο
Από τις επιδόσεις στις αξίες της συνύπαρξης – Τι αποκαλύπτει η σύγχρονη εκπαιδευτική πραγματικότητα
Το μάθημα που δεν διδάσκεται: Η ανάγκη για «φιλελεύθερη κοινωνικότητα» στο σχολείο