Thumbnail
Δηλώσεις στον ΑΝΤ1

«Το κλίμα έχει βελτιωθεί τις Βρυξέλλες, είμαστε πιο κοντά και πιστεύουμε ότι είναι ζήτημα χρόνου να υπάρξει συμφωνία» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας στο Πρωινό ΑΝΤ1 τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις.


Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης τόνισε ότι για την επίτευξη συμφωνίας προϋποτίθεται «ότι από την πλευρά των εταίρων και των θεσμών θα υπάρξει αποδοχή της ελληνικής πρότασης, η οποία φάνηκε ότι μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης».


Σχετικά με το περιεχόμενο της ελληνικής πρότασης, η οποία αποτελεί τη βάση των εξελίξει διαπραγματεύσεων, παραδέχτηκε ότι υπάρχουν σκληρά μέτρα και υπογράμμισε και τα όσα κατά την κυβέρνηση, κερδήθηκαν.

Σε σχέση με τις αντιδράσεις που αναμένεται να προκύψουν τόσο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τους ΑΝΕΛ ο κ. Σακελλαρίδης είπε τα εξής:


«Το επόμενο διάστημα και αφού υπάρξει συμφωνία, θα ενημερωθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα και ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του. Ο καθένας θα αναλογιστεί τις ευθύνες του. Προφανώς χωρίς την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και τη δεδηλωμένη, δεν περνάει» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «δεν θα φτάσουμε στο σημείο» να μην συγκεντρωθούν οι απαραίτητοι ψήφοι από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης. Αν όμως συμβεί κάτι τέτοιο, «η μόνη επιλογή, θα ήταν η προσφυγή στις κάλπες και στο λαό».


Για το χρόνο και τον τρόπο που θα φτάσει η συμφωνία στη Βουλή, απάντησε ότι «δεν γνωρίζει» για κανένα από τα δύο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα