Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Thumbnail
Συνταξιοδοτικό

Στη δημοσιότητα δόθηκε το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό του δημοσίου.

Οι βασικές αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο για τα συνταξιοδοτικό θέματα του δημοσίου είναι οι εξής:

1. Για τις άγαμες θυγατέρες που μέχρι σήμερα λαμβάνουν δύο συντάξεις , εάν αυτές χορηγούνται από διαφορετικούς τομείς και ο ένας από αυτούς είναι του δημοσίου, τότε αναστέλλεται η καταβολή της μίας εκ των δύο συντάξεων. Η σύνταξη που θα ανασταλεί η καταβολή της επιλέγεται από την ασφαλισμένη και η αναστολή της σύνταξης γίνεται μέχρι του ποσού των 720 ευρώ.

2. Δίνεται η δυνατότητα στο τακτικό προσωπικό των περιφερειών και στα μέλη των οικογενειών τους, να συνταξιοδοτούνται με βάση τις διατάξεις που ισχύουν στο δημόσιο , εκτός κι εάν επιθυμούν οι ίδιοι με αίτηση τους να συνταξιοδοτηθούν με τις διατάξεις του προηγούμενου ασφαλιστικού φορέα στον οποίο υπάγονταν.

3. Οι υπάλληλοι του κλάδου επιστημονικού προσωπικού της Ειδικής Νομικής Υπηρεσίας , οι υπάλληλοι του κλάδου εμπειρογνωμόνων και οι υπάλληλοι του κλάδου οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων του υπουργείου εξωτερικών , στο εξής θα συνταξιοδοτούνται με βάση το βασικό μισθό ενέργειας του μισθολογικού κλιμακίου ή του βαθμού που έφεραν κατά την έξοδο τους από την υπηρεσία μαζί με την προσαύξηση του χρόνου υπηρεσίας.

Συντάξεις που έχουν κανονισθεί με διαφορετικό τρόπο, θα αναπροσαρμόζονται από την αρμόδια διεύθυνση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και η οποιαδήποτε αναπροσαρμογή θα εμφανίζεται στις συντάξεις του επόμενου μήνα από την δημοσίευση του παρόντος νόμου.

4. Επίσης ορίζονται οι περιπτώσεις στις οποίες οι εργαζόμενοι λαμβάνουν το επίδομα θέσης ανάλογα με το εάν έχουν συμπληρώσει διετία  ως προϊστάμενοι οργανικών μονάδων διαφορετικής βαθμίδας ή όχι. Έτσι προκύπτει αντίστοιχη αναπροσαρμογή των συντάξεων που έχουν υπολογιστεί με άλλον τρόπο.

5. Υπολογίζεται ως συντάξιμος χρόνος πραγματικής προϋπηρεσίας κατά τον οποίο ο εργαζόμενος έκανε χρήση των διατάξεων περί άδειας ανατροφής του παιδιού του.

Οι διατάξεις αυτές αφορούν τους δημοσίους υπαλλήλους αλλά και τους υπαλλήλους των ΝΠΔΔ. Η συγκεκριμένη διάταξη εφαρμόζεται και για όλους τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους και λειτουργούς του δημοσίου για τους οποίους προβλέπεται η χορήγηση ανάλογων αδειών.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την αναγνώριση ως συντάξιμων αυτών των χρόνων είναι η πληρωμή από τον υπάλληλο των προβλεπόμενων ασφαλιστικών εισφορών.

6. Ο χρόνος προσωρινής κράτησης ή φυλάκισης που εκτίθηκε για  στρατιωτικό αδίκημα προσμετράται ως συντάξιμη υπηρεσία.

7. Δικαίωμα σύνταξης έχουν οι στρατιωτικοί που έχουν απομακρυνθεί από τις τάξεις του στρατού , «χωρίς την υπαιτιότητα τους» όχι «χωρίς την θέληση τους» όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

8. Ο χρόνος υπηρεσίας των στρατιωτικών που τελούν σε κατάσταση πτητικής ενέργειας αλεξιπτωτιστή και υποβρυχίου καταστροφέα λογίζεται διπλάσιος σε καιρό ειρήνης και τριπλάσιος σε καιρό πολέμου.

9. Οι εργαζόμενοι σε ΟΤΑ που έχουν απολυθεί , αλλά έχουν τουλάχιστον 20 έτη προϋπηρεσίας , λαμβάνουν σύνταξη στα 67 έτη.

 

Πηγή: του Στέλιου Παπαπέτρου - Ναυτεμπορική

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Τι απαντά ο Θάνος Πλεύρης για το ενδεχόμενο «λουκέτου»

ΟΠΕΚΑ - ΟΑΕΔ - ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ: Πότε πληρώνουν 1.000.000 πολίτες

Σοκάρει η εικόνα αθλήτριας μετά από άγριο ξυλοδαρμό από το σύντροφό της

ΑΣΕΠ - ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Οι Προκηρύξεις για 4.416 νέες προσλήψεις - Που κάνετε αίτηση

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

vouli
Διγαλάκης: Προτάσεις στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για τη διασύνδεση τριτοβάθμιας εκπαίδευσης-οικονομίας
Σειρά συνεδριάσεων στη Βουλή με θέμα: «Το Ελληνικό Πανεπιστήμιο στην εποχή των Εκθετικών Τεχνολογικών Αλλαγών»
Διγαλάκης: Προτάσεις στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για τη διασύνδεση τριτοβάθμιας εκπαίδευσης-οικονομίας
Μαθηματικά: Παραδείγματα διδασκαλίας σε πολυπολιτισμικές τάξεις - Εκδήλωση
Η εκδήλωση απευθύνεται σε στελέχη εκπαίδευσης, μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ03. Στόχος της είναι μέσα από την παρουσίαση...
Μαθηματικά: Παραδείγματα διδασκαλίας σε πολυπολιτισμικές τάξεις - Εκδήλωση