Thumbnail
Συγκέντρωση αλληλεγγύης σήμερα στις 9 στα δικαστήρια

Δικάζονται σήμερα έπειτα από δύο αναβολές οι συλληφθέντες της απεργιακής κινητοποίησης στις 28/12/2014 στον χώρο του βιβλίου. Τότε τα ΜΑΤ κατέστειλαν με ξύλο και χημικά τους συγκεντρωμένους έξω από τον «Ιανό» της οδού Σταδίου, συλλαμβάνοντας τέσσερα άτομα, μεταξύ τους δύο περαστικούς.

Ηταν η τελευταία εργάσιμη Κυριακή του χρόνου, από τις 7 που έγιναν 8 με τροπολογία της τελευταίας στιγμής, και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου (ΣΥΒΧΑ) καλούσε σε απεργιακές περιφρουρήσεις στα κεντρικά καταστήματα των αλυσίδων «Ιανός» και «Παπασωτηρίου», με τη συμμετοχή του «Συντονιστικού ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα απελευθερωμένα ωράρια».

Δεν είναι η πρώτη φορά που εταιρία καλεί τα ΜΑΤ για την καταστολή κινητοποιήσεων των εργαζομένων. Το είδαμε στα «Μetropolis», στον «Λάμπρο» στη Θεσσαλονίκη, στο εργοστάσιο «ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΕΩΣ Α.Ε.». Ξέρουμε καλά σε ποιον πολίτη είναι δίπλα η αστυνομία, ποιον τρέχει να εξυπηρετήσει. Γίνεται όλο και πιο φανερό σε ποιον είναι σταθερά απέναντι, ως κατασταλτικός μηχανισμός.

Η βίαιη επέμβαση των ΜΑΤ έγινε ύστερα από μήνυση του ιδιοκτήτη και τις διευθύντριας του «Ιανού», ενώ τα επεισόδια συνεχίστηκαν έξω από το Α.Τ. Ακροπόλεως, με νέες συλλήψεις.

Ο ΣΥΒΧΑ και το Συντονιστικό Δράσης καλούν σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 9 το πρωί, επιμένοντας ότι «ο αγώνας για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας είναι αγώνας όλων των εργαζομένων και δεν κάμπτεται».
Η μαζική παρουσία εργαζομένων, ο αγώνας για την πλήρη απαλλαγή των διωκόμενων εργαζομένων είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κλοπή
«Αόρατοι» διαρρήκτες ανοίγουν αυτοκίνητα σε δευτερόλεπτα – Η μέθοδος που ανησυχεί τις αρχές
Με μια απλή συσκευή παρεμβολής, οι κλέφτες μπλοκάρουν το κλείδωμα και εκμεταλλεύονται την απροσεξία των οδηγών
«Αόρατοι» διαρρήκτες ανοίγουν αυτοκίνητα σε δευτερόλεπτα – Η μέθοδος που ανησυχεί τις αρχές
λαδι
Ανατιμήσεις-φωτιά στα μαγειρικά λάδια: Ο πόλεμος στο Ιράν φουσκώνει το «καλάθι»
Από τα Στενά του Ορμούζ μέχρι το ράφι του σούπερ μάρκετ – Πώς η ενεργειακή κρίση πυροδοτεί αγορές πανικού και νέα κύματα ακρίβειας
Ανατιμήσεις-φωτιά στα μαγειρικά λάδια: Ο πόλεμος στο Ιράν φουσκώνει το «καλάθι»
δημοσκόπηση, εκλογές
Δημοσκόπηση Prorata: «Καράβι σε λάθος πορεία» – Έντονη δυσαρέσκεια και κρίση εμπιστοσύνης στους θεσμούς
Το 69% θεωρεί ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση – Απογοήτευση, ανασφάλεια και πολιτικό κενό εκπροσώπησης
Δημοσκόπηση Prorata: «Καράβι σε λάθος πορεία» – Έντονη δυσαρέσκεια και κρίση εμπιστοσύνης στους θεσμούς