Thumbnail
Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις

Ηλεκτρονικά, από την 1η μέχρι και την 31η Ιουλίου, θα έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους οι ωφελούμενοι, για να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους», όπως επεσήμανε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εργασίας.

Ως έτος αναφοράς των φορολογικών δηλώσεων ένταξης ορίζεται το οικονομικό έτος 2015, δηλαδή η χρήση 2014.

Στη σύσκεψη παρέστησαν ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Αντώνης Παπαδεράκης, καθώς και περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και δήμαρχοι, οι οποίοι αποτελούν τους επικεφαλής εταίρους (Leaders) των «Κοινωνικών Συμπράξεων» που έχουν αναλάβει τη διανομή της βοήθειας, στο πλαίσιο εφαρμογής των δράσεων του ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους άπορους.

Η προκήρυξη των προμηθειών θα γίνει μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, ώστε έως το τέλος Σεπτεμβρίου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και τον Οκτώβριο να γίνει η πρώτη διανομή που θα περιλαμβάνει νωπά κρέατα, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, βρεφικές τροφές, είδη και προϊόντα γενικής καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής.

Ακόμη, έως τις 26 Ιουνίου, θα σταλούν υπογεγραμμένα τα Πρωτόκολλα Συνεργασίας των Κοινωνικών Συμπράξεων, μέσα σε αυτά θα περιλαμβάνονται δήμοι, ΜΚΟ, μητροπόλεις και άτυπες κοινωνικές δομές. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 135 εκατ. ευρώ.

Από το σύνολο του προϋπολογισμού, το υπουργείο Εργασίας έχει αναθέσει στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου την προκήρυξη των προμηθειών για τα 30 εκατ. ευρώ, ενώ για τα υπόλοιπα 105 εκατ., θα διενεργηθούν αποκεντρωμένες προμήθειες από τις Κοινωνικές Συμπράξεις, ώστε να ενισχυθούν οι τοπικές αγορές.

Μέρος των τροφίμων θα διατεθούν για την ενίσχυση των συσσιτίων για τους άστεγους, στους οποίους θα παρέχονται είδη προσωπικής υγιεινής σε ατομική συσκευασία.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, η κ. Φωτίου επεσήμανε την ανάγκη συμμετοχής των άτυπων δικτύων Κοινωνικής Αλληλεγγύης στις Κοινωνικές Συμπράξεις, «ώστε να δημιουργηθεί σε τοπικό επίπεδο μια ομπρέλα όλων όσοι ασχολούνται με ζητήματα ανθρωπιστικής κρίσης», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Παράλληλα, πρότεινε «τη νέα δράση που θα περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα, αυτή της παρασκευής και διανομής σχολικών γευμάτων στα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης».

Η διανομή αυτή, όπως εξήγησε η αναπληρώτρια υπουργός, «θα απευθύνεται σε όλους τους μαθητές, χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις. Προκειμένου να υλοποιηθεί με τον βέλτιστο τρόπο θα συνεργαστούν πιστοποιημένες μονάδες όπως κοινωνικά μαγειρεία, βρεφοκομεία, παιδικοί σταθμοί, οι οποίες ήδη παρασκευάζουν βρεφικά και γεύματα».

Η αναπληρώτρια υπουργός τόνισε, τέλος, «ότι πρόθεση του υπουργείου είναι να δημιουργήσει ισχυρή συνεργασία με τις Κοινωνικές Συμπράξεις, προκειμένου να υλοποιηθεί με επιτυχία το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΤΕΒΑ, ώστε να βοηθηθούν τα άτομα που οι μνημονιακές πολιτικές οδήγησαν στην ακραία φτώχεια και την απόγνωση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

48 νέες θέσεις Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών ενηλίκων

Ρεβεγιόν με χιόνια στην Αττική - Προβλέψεις από Καλλιάνο και Κολυδά

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 31/12

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
Ανακλήσεις αναπληρωτών λίγο πριν τη Δ' φάση: 109 αποφάσεις στη Διαύγεια
«Σκούπα» στα σχολεία πριν τη Δ' φάση: 109 ανακλήσεις και παραιτήσεις αναπληρωτών - Το πραγματικό τοπίο σε Γενική, Ειδική Αγωγή και ΕΕΠ-ΕΒΠ
Ανακλήσεις αναπληρωτών λίγο πριν τη Δ' φάση: 109 αποφάσεις στη Διαύγεια
Τεχνητή νοημοσύνη
Δημόσιο: Το Ελληνικό Εργοστάσιο Τεχνητής Νοημοσύνης είναι γεγονός!
Το ελληνικό δημόσιο ίδρυσε την «Φάρος AI Factory», την πρώτη εταιρεία που θα λειτουργεί ως εθνικός και περιφερειακός επιταχυντής Τεχνητής Νοημοσύνης
Δημόσιο: Το Ελληνικό Εργοστάσιο Τεχνητής Νοημοσύνης είναι γεγονός!
anoia_722019.jpeg
Η καθημερινή συνήθεια των 10 λεπτών που μπορεί να προστατεύσει τον εγκέφαλο
Σύμφωνα με ειδικούς, μικρές και απλές δραστηριότητες μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στη διατήρηση της πνευματικής εγρήγορσης σε κάθε ηλικία.
Η καθημερινή συνήθεια των 10 λεπτών που μπορεί να προστατεύσει τον εγκέφαλο