Thumbnail
Mε τη Μαρία Λίλα  

«Το κέντρο κράτησης της Κορίνθου είναι χειρότερο από την Αμυγδαλέζα και το Ελληνικό, όπου κρατούνται περίπου 70 γυναίκες, ακόμη χειρότερο» τονίζει στο «Εντός και Εκτός Συνόρων» ο Νασίμ Λομανί, εκπρόσωπος του δικτύου κοινωνικής υποστήριξης προσφύγων και μεταναστών.

Το δίκτυο μαζί με άλλες ανθρωπιστικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις μετέχει στην ανοιχτή πρωτοβουλία ενάντια στα κέντρα κράτησης που σκοπό έχει το οριστικό κλείσιμο όλων των στρατοπέδων συγκέντρωσης, όπως τα χαρακτηρίζει, στην Ελλάδα.

Σε αυτό το πλαίσιο «είχαμε καλέσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία έξω από το κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας και όχι τυχαία αφού είχαν προηγηθεί τρεις θάνατοι μεταναστών, δύο εξαιτίας της Αμυγδαλέζας και ένας στη Θεσσαλονίκη» λέει ο Λομανί χωρίς να μπορεί να εξηγήσει την στάση της αστυνομίας απέναντί τους το περασμένο Σάββατο, μία εβδομάδα, ακριβώς, μετά την επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση.

«Θελήσαμε να δούμε τους ανθρώπους που κρατούνται και μας επιτέθηκαν τα ΜΑΤ, μας χτύπησαν και πέταξαν δακρυγόνα» λέει. «Δεν υπήρχε λόγος και πολλοί ρωτούσαν χωρίς να πάρουν απάντηση γιατί το κάνετε;»

Οι διαδηλωτές αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από το κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας στις 21 Φεβρουαρίου, αλλά όπως επισημαίνει προγραμματίζουν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Ελληνικό έξω από το κέντρο κράτησης αλλοδαπών γυναικών και σε συνεργασία με τοπικούς φορείς της Κορίνθου ανάλογη συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο κράτησης της Κορίνθου.

«Δεν πρόκειται να σταματήσουμε μέχρι να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης» υπόσχεται και αυτό ενώ η κυβέρνηση ξεκίνησε, ήδη, από την περασμένη Παρασκευή το πρόγραμμα απομάκρυνσης των αλλοδαπών από το κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας ανά 20 με 30 ενήλικες την ημέρα, στους οποίους παρέχει τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να μην υπάρξει το ενδεχόμενο νέας σύλληψής τους από την αστυνομία.

Πηγή: stokokkino.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Συναγερμός για τον 1ο καύσωνα: 43°C και υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών

Δόμνα Μιχαηλίδου: Επίδομα 200 ευρώ για εκπαιδευτικούς και δημοσίους υπαλλήλους

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καύσωνας λόγω καλοκαιριου
Συναγερμός για τον 1ο καύσωνα: 43°C και υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών
Συναγερμός στην Ελλάδα: Ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού φέρνει θερμοκρασίες έως 43°C και αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιών. Δείτε την πρόγνωση και...
Συναγερμός για τον 1ο καύσωνα: 43°C και υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών
skylos
Ωτίτιδα στον σκύλο: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα συμπτώματα
Η ωτίτιδα στους σκύλους πρόκειται για μια αρκετά κοινή πάθηση, ιδιαίτερα σε σκύλους με μακριά αυτιά ή σε εκείνους που αγαπούν το νερό.
Ωτίτιδα στον σκύλο: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα συμπτώματα