Thumbnail
Αλλάζουν όλα τους επόμενους μήνες στη λειτουργία των νοσοκομείων

Ένα νέο σύστημα εξυπηρέτησης των εκτάκτων περιστατικών στα νοσοκομεία αναμένεται να εφαρμόσει το επόμενο διάστημα το υπουργείο Υγείας.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
 
Αλλάζουν όλα τους επόμενους μήνες στη λειτουργία των νοσοκομείων με τις γνωστές σε όλους μας εφημερίες να αποτελούν σύντομα παρελθόν. 
Το νέο σύστημα έχει ήδη σχεδιασθεί από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή. 
Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε και επίσημα σε πανελλήνιο συνέδριο ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας Πάνος Ευσταθίου, εντός του 2014 θα καταργηθεί το σύστημα των εφημεριών. 
Αντ αυτού θα αρχίσουν να λειτουργούν και να εξυπηρετούν τα έκτακτα περιστατικά τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) σε 8 νοσοκομεία της Αθήνας και σε 4 της Θεσσαλονίκης. 
Στην Αθήνα τα περιστατικά που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης θα απευθύνονται μεταξύ άλλων στα νοσοκομεία: Ευαγγελισμός, ΚΑΤ, Γεώργιος Γεννηματάς, Γενικό Κρατικό Νίκαιας, Αττικόν, και πιθανώς στο Θριάσειο. 
Από εκεί το εξειδικευμένο προσωπικό θα κατευθύνει τους ασθενείς αν χρειάζεται σε άλλα νοσοκομεία σε περίπτωση που χρήζουν νοσηλείας. Η μεταφορά τους θα γίνεται με το ΕΚΑΒ. 
Ωστόσο για τα σχέδια του υπουργείου Υγείας αγκάθι αποτελεί η έλλειψη προσωπικού ειδικά νοσηλευτικού που θα πρέπει να βρίσκεται σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας των ΤΕΠ επί ποδός. Γι αυτό και το σχέδιο αναμένεται να υλοποιηθεί μετά την πρόσληψη των επικουρικών γιατρών ώστε να μπορούν να καλυφθούν έστω οι ανάγκες σε γιατρούς. 
 
Πηγή: iatropedia.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού: Το σύστημα αποκαλύπτει και πάλι το μίσος και τη διαβολή σε βάρος μου
Σε ανάρτησή της τόνισε ότι το σύστημα και ορισμένα μέσα ενημέρωσης επιχειρούν να την παρουσιάσουν γραφική και να την παραπλανήσουν, παρά τις δημόσιες...
Μαρία Καρυστιανού: Το σύστημα αποκαλύπτει και πάλι το μίσος και τη διαβολή σε βάρος μου
καραχα
Αιχμηρή κριτική Καραχάλιου κατά Καρυστιανού: Δημοφιλής είναι και η Μενεγάκη, γιατί να μην μπει στην πολιτική; (Βίντεο)
Τόνισε ότι η δημοφιλία δεν αρκεί για πολιτική επιτυχία, υπογραμμίζοντας πως η ηγεσία απαιτεί όρια, αυτοέλεγχο και συνεργασία
Αιχμηρή κριτική Καραχάλιου κατά Καρυστιανού: Δημοφιλής είναι και η Μενεγάκη, γιατί να μην μπει στην πολιτική; (Βίντεο)
Επίδομα παιδιού
Επίδομα παιδιού Α21: «Κλειδώνει» η πρόωρη πληρωμή – Πότε θα δείτε τα χρήματα στα ΑΤΜ
ΟΠΕΚΑ: Επίσημη επίσπευση για την 6η δόση του 2025 – Η ημερομηνία και η λίστα με τα 16 επιδόματα που πιστώνονται πριν τα Χριστούγεννα
Επίδομα παιδιού Α21: «Κλειδώνει» η πρόωρη πληρωμή – Πότε θα δείτε τα χρήματα στα ΑΤΜ